Ciutat

L’Ajuntament planteja esperar fins a la fase 3 per obrir el 100% dels mercats ambulants

Mercadillo mercat ambulant zona hermètica / VR.

L’Ajuntament planteja esperar fins a la fase 3 per obrir el 100% dels mercats ambulants

Mercat ambulant de la Zona Hermètica / Victòria Rovira

O esperar fins a l’arribada de la fase 3 per reobrir al 100% els mercats ambulants de Sabadell o adaptar-se al límit del 25% de les parades permeses a la fase 1. Aquestes són les opcions que planteja el consistori en la negociació amb representants dels paradistes ambulants de Sabadell per concretar com serà la reobertura dels sis encants municipals.

L’Ajuntament de Sabadell ho justifica al·legant que, per obrir la totalitat de les paradetes, caldria multiplicar per quatre la superfície disponible per als sis mercats i, tenint en compte la ubicació i el nombre de mercats setmanals que hi ha a la ciutat, “és inviable”, asseguren fonts consistorials. 

Per la seva banda, els comerciants demanen una obertura “immediata” per poder fer front a dos mesos de pèrdues: “Ara només es tracta de sobreviure, no de guanyar diners”, assegura José Heredia, vicepresident de l’associació de Marxants de Sabadell. 

Mercadillo mercat ambulant zona hermètica / VR.

Mercat ambulant de la Zona Hermètica / Victòria Rovira

Durant una reunió telemàtica entre Ajuntament i venedors, el consistori va proposar l’ampliació dels espais de cada mercat. Però també preveu altres possibilitats com alternar el torn dels marxants i ampliar els horaris de venda o combinar l’ampliació dels espais i establir torns comercials.

Els paradistes han demanat una rebaixa en la taxa municipal, que es mou entre 1,32 euros al dia per cada metre quadrat a 3,05 euros, segons la ubicació del mercat. L’Ajuntament, en aquest sentit, avança que no es cobrarà la taxa corresponent al període en què els mercats han estat tancats i es planteja una bonificació de fins al 75% des del moment en què obrin fins a finals del 2020. Tot i això, el debat continua sobre la taula. 

Propostes dels paradistes

Els comerciants denuncien un empitjorament de les condicions durant els últims anys als encants municipals que s’han vist agreujades amb la crisi del coronavirus. “Hi ha jornades que podem tornar amb deu euros de benefici. I, com a molt, 200 euros. Ara no entra res i hem invertit en roba d’hivern i primavera”, explica la Kuki.

Amb aquesta crisi, qüestionen la seva supervivència i demanen la reobertura al més aviat possible. I tenen estudiades les mesures: totes les peces en penjadors, gel hidroalcohòlic, guants i limitació de l’accés a les parades amb tanques.

Comentaris
To Top