Ciutat

El TSJC obliga el Govern a assumir més d’un milió d’euros que Castellar i Barberà van destinar a escoles bressol

Llar d'infants / CEDIDA

Castellar, Barberà, Ripollet, Cerdanyola, Santa Perpètua i Rubí rebran 1.300 euros per cada alumne que van tenir les escoles bressol municipals durant tres cursos escolars passats: del 2012 al 2015. Ho ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de  Catalunya, després que vint-i-cinc ajuntaments catalans reclamessin  els diners que van deixar de percebre aquests centres educatius per part de la Generalitat.

La demanda es va tramitar per primera vegada al Parlament, per exigir la corresponsabilitat del Govern en el finançament del servei públic d’escoles bressol. Com que la petició no va ser atesa, es va presentar un recurs davant del TSJC, que va declarar sentència ferma fa dos anys i mig, el 20 de desembre del 2017. Des de la Generalitat es va presentar un recurs, que ha estat definitivament rebutjat.

L’Ajuntament de Castellar,  que es troba entre els municipis demandants, després d’aquesta sentència haurà de rebre 400.000 euros pels tres cursos.

Els diners que rebrà Barberà del Vallès s’enfilen fins als 690.000 euros. Fonts municipals, però, denuncien que si es comptabilitzen els diners que la Generalitat ha deixat de costejar des del curs 2011-2012 la factura pendent arriba al milió i mig d’euros.

Comentaris
To Top