Ciutat

El teu defensor: “Cal controlar les altes velocitats”

EL TEU DEFENSOR

El D.S., ara més que mai, està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a [email protected]

Christian Montero, veí del Centre, ens alerta que al carrer de Garcilaso els vehicles circulen per sobre de la velocitat permesa:

“Cal controlar les altes velocitats”

Cada dia veig com els cotxes i les motocicletes que circulen pel carrer de Garcilaso van molt per sobre de la velocitat permesa, fins i tot quan travessen l’encreuament. Els vehicles no s’aturen a comprovar si hi ha algun vianant amb intenció de creuar o si algun altre vehicle ve pel carrer de la Unió que, tot i tenir una senyalització d’estop, s’hauria de baixar la velocitat. A

ixò ja ha estat a punt de provocar alguns accidents. En molts casos, bicicletes o vianants que són els menys visibles i més vulnerables. A més, els vehicles es limiten a tocar el clàxon per no haver d’afluixar la velocitat als encreuaments, molestant així els veïns de la zona. Al carrer de la Unió hi ha una senyalització d’estop que obliga a aturar els vehicles i cedir el pas als que venen per Garcilaso.

Carrer de Garcilaso de Sabadell / Victòria Rovira

Carrer de Garcilaso de Sabadell / Victòria Rovira

Tot i això, hi ha poca visibilitat, menys encara quan els vehicles venen molt per sobre de la velocitat indicada. Aquesta cruïlla està a dos carrers de l’Escola Pia i hi ha un constant flux de nens a la zona. Per tot això, considero que seria adequat fer una revisió d’aquesta cruïlla i les que formen els carrers de la zona. Estimo necessària la instal·lació d’algun element viari, com un baden o ressalt, que obligui a reduir la velocitat. Què hi podem fer? 

“L’Ajuntament es compromet a analitzar el comportament dels vehicles”

El carrer de Garcilaso està regulat a una velocitat màxima de 30 km/h a tot el seu recorregut i connecta la ronda de Ponent amb el Centre. Amb aquesta velocitat, explica l’Ajuntament, s’amplia la percepció dels diferents actors de la via pública, amb un nivell més alt de seguretat i menys gravetat en cas d’accident.

“La prioritat de pas fins al carrer de Coromines permet ordenar la circulació”, apunten fonts municipals. L’administració local recorda que, en el marc de protegir els infants als carrers propers a les escoles, “s’han anat implantant mesures de millora en la prioritat, protecció i percepció dels vianants”. 

En qualsevol cas, el consistori es compromet a analitzar el comportament de cotxes, motos, bicicletes i vianants en aquest punt per comprovar si és necessari un reforç de senyalització o dur-hi a terme alguna altra actuació.

Comentaris
To Top