Ciutat

Inversió de 7 milions per al sanejament d’aigües residuals

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) farà una aportació de 7 milions d’euros a Sabadell amb l’objectiu de millorar i mantenir el sistema de sanejament d’aigües residuals. Això suposa una xifra superior a la de l’exercici 2019, quan se’n van rebre 6, i és la suma de les despeses de gestió de les dues estacions de depuració d’aigües EDAR i de les operacions de reposició i millora del conjunt del sistema.

Aquest dilluns la Junta de Govern Local ha aprovat acceptar l’atribució de recursos a compte per part de l’ACA de 4.345.666 euros per fer front a les despeses directes i indirectes de les EDAR. Així mateix, ha aprovat la disposició de part d’aquests fons en favor de Cassa, com a empresa explotadora del servei, concretament de 4.156.848 euros. Corresponen a les previsions de despeses directes de les EDAR, mentre que les despeses indirectes associades al servei municipal de Transició Energètica es calcula que ascendiran a 188.818 euros.

El cost de la gestió de les EDAR implica el manteniment, conservació i explotació del conjunt de les instal·lacions de depuració format per les depuradores, estacions de bombeig i col·lectors interceptors. Però també inclou un programa de reposició i millora dels sistemes de sanejament. 

Actuació d’urgència

Amb tot, la principal operació a fer aquest any serà la reposició de les membranes de microfiltració de quatre línies de tractament de l’EDAR riu Sec, per un import de 2,6 milions d’euros per al període 2020-2021, i que l’ACA ha de preveure en els seus pressupostos.

En aquest context s’ha aprovat fer una actuació d’urgència que consisteix a habilitar i fer operatiu un antic reactor biològic d’aquesta EDAR, mentre s’enllesteix l’operació de reposició gradual de les membranes filtrants, les quals han arribat al final de la seva vida útil. L’operació d’urgència té un cost de 482.208 euros i permetrà una capacitat de tractament de fins a 10 mil metres cúbics anuals d’aigües residuals.

L’Ajuntament de Sabadell presta els serveis relatius a la recollida, tractament i sanejament d’aigües residuals des de l’any 1999 de tot Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès (zona de la Romànica), Terrassa (zona de l’Hospital de Terrassa) i la urbanització de Pedrasanta de Sentmenat.

Aquest servei es presta de forma indirecta mitjançant l’empresa explotadora, la Companyia d’Aigües de Sabadell SA i, d’acord amb la normativa vigent, l’Agència Catalana de l’Aigua emet les atribucions de recursos econòmics necessaris a les corporacions locals per a garantir un correcte servei de sanejament.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top