Ciutat

Sabadell avança per reestructurar la mobilitat de la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat l’impuls del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS Sabadell), que va començar a caminar en el mandat anterior. Ho fa incorporant canvis estructurals que afectaran en general a la mobilitat de la ciutat.

El disseny del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible es va posar en marxa fa dos anys, però el Govern apunta que fins ara només se n’ha dut a terme la diagnosi, que està a punt de concloure, per donar pas al procés d’elaboració del pla. “A partir de la pandèmia i per als canvis estructurals necessaris, cal començar de nou a reorientar les mesures del pla a curt, mitjà i llarg termini”, ha explicat la regidora Mar Molina.

Així, s’iniciarà amb un procés de debats i taules amb la ciutadania de cara al desembre, per passar a formular les propostes concretes de cara al desembre, establir un paquet de conclusions i d’eixos temàtics a principis de gener de 2021, i aprovar el pla de cara a la primavera d’aquell mateix any. La previsió és abordar eixos temàtics centrats en la mobilitat, l’auge de la bicicleta i patinets, el transport públic o el desenvolupament d’una mobilitat sostenible, així com la necessitat de seguir contemplant la mobilitat amb transport privar i també la distribució de mercaderies.

A més, durant el mes de juny es farà una enquesta telefònica a 1.750 persones, mitjançant una divisió territorial en 7 districtes, per tancar la diagnosi.

La Crida lamenta el retard

Per la seva banda, la Crida per Sabadell lamenta el retard en la posada en marxa d’aquest pla, que apunten que estava encarrilat en el mandat anterior. “L’anunci que al setembre es reprendran els treballs ens alerta, perquè en cap cas respon a la necessitat que la taula de mobilitat comandi aquesta reflexió actual”, ha detallat el regidor i exalcalde Maties Serracant en una roda de premsa telemàtica.

De fet, la roda de premsa s’ha fet per anunciar les mocions que duran al ple d’aquest dimarts, una d’elles conjunta amb ERC i que pretén abordar la mobilitat a nivell ciutat.

Comentaris
To Top