Ciutat

Es reactiva la zona blava: “La nova normalitat és tornar a pagar!”

A partir de l'1 de junt es reactiva la zona blava / G.Plans

Tornen els conductors circulant a marxa de patrulla, amb la finestra abaixada un pam i mirada de caçador pacient, radiografiant espais buits i calculant mentalment com encabir-hi el vehicle. Reactivar la vida a la ciutat és recuperar els “perdona, que marxes?”, més ben sintetitzats amb el llenguatge universal de la mà que assenyala endavant que no pas amb paraules. Amb el retorn de l’art de buscar aparcament, en definitiva, s’activa la zona blava.

També tornen les mil i una voltes en hora punta al pàrquing de la Creueta, al voltant de les 12h del migdia. Podria semblar que amb la reactivació del pagament, molts conductors desistissin d’agafar el vehicle. Però no ha estat així, perquè la vida al Centre de Sabadell va renaixent. Encara no ha tret el cotxe i la Lourdes ja té conductors a banda i banda cobejant la seva plaça. L’estampa és la mateixa que la dels documentals de voltors que esperen que el depredador, atipat, alliberi la presa. “Hem tingut sort de trobar lloc, perquè sortia un cotxe. Però es nota que hi ha més moviment”, resumeix la Lourdes, amb el motor en marxa.

Dos treballadors tornen a la furgoneta per posar el tiquet de pagament. Un d’ells rondina: “Vaig veure a la tele que a Barcelona tornava la zona blava, doncs aquí no serem menys!”. El Joshua i la seva parella esperen que un dels cotxes que té davant acabi de fer les maniobres per aparcar. S’emporta una sorpresa: “No sabia que avui ja s’havia de pagar”.

Una encarregada municipal del manteniment de les màquines de la zona blava explica que avui, per ser el primer dia, només s’adverteix els conductors que han de pagar. En principi no s’interposen sancions, sinó que es deixa un paperet en forma de recordatori als parabrises. El característic uniforme fluorescent rondant per la zona, però, ja és una forma d’alertar: “Ja veuen que tornem a ser per aquí, i això és senyal que tot torna a funcionar”. Després d’haver abonat les monedes a la màquina per tenir el cotxe aparcat una hora, el Marc ironitza, sincer, sobre què suposa tornar a la situació de fa dos mesos: “La nova normalitat és tornar a pagar!”.

“La situació ja acompanya”

En principi l’anul·lació de la zona blava havia de durar tot l’estat d’alarma, segons explica l’Ajuntament, per facilitar que no s’hagués de fer recorreguts caminant. S’ha optat per reactivar-la, doncs, per donar resposta a l’augment de la intensitat de la mobilitat, sobretot als eixos comercials. “S’ha decidit recuperar-la per fer rotació”, explica el portaveu del govern i primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert. “Les mesures en marxa sobrepassen el context i recuperem la normalitat perquè la situació ja acompanya”, afegeix.

La zona blava torna a ser de pagament

Comentaris
To Top