Ciutat

La majoria de centres educatius reobren a Sabadell: 4.015 alumnes hi tornen

Més de 4.000 alumnes retornen als seus centres educatius. A Sabadell, obren 50 escoles de primària i 25 de secundària

La cap d'estudis de l'escola Joaquim Blume, Eva Ruiz-Rano, obrint les portes / LL.FRANCO

No tots els centres educatius reobren aquest dilluns a Sabadell. Però sí que ho fan la gran majoria:  50 escoles de primària i infantil i uns 25 instituts de secundària i batxillerat una altra vegada rebran estudiants. En total, hi ha 4.015 alumnes, de 3 a 18 anys, que hi tornen voluntàriament, després de 3 mesos, segons l’Ajuntament. Les classes, en qualsevol cas, continuen sent telemàtiques.

Els alumnes hauran de mantenir una distància de 2 metres entre ells, les entrades als centres es faran de manera esglaonada i, entre altres mesures higièniques, s’hauran de ventilar els espais interiors 10 minuts un mínim de tres vegades al dia.

Educació infantil

En aquesta etapa educativa, per a nens de 3 a 6 anys, les escoles reobren de 9 a 13 h. Ho fan com a servei d’acollida i amb un màxim de 8 (P3) o 10 (P4, P5) infants per espai. A Sabadell, hi ha 480 alumnes d’infantil que tornen a l’escola.

Educació Primària

Les escoles, a primària, tampoc no ofereixen servei lectiu. Com a tancament d’etapa educativa o per rebre orientació, alguns alumnes d’últim curs hi retornen a la seva classe. A la ciutat, hi ha 950 nens de 6è que ho faran al llarg dels pròxims dies.

Podran ser a classe un màxim de 13 nens. Per a la resta d’alumnes de primària es poden fer, a partir de dilluns, tutories individuals i personalitzades, si ho determina necessari el centre, amb cita prèvia. També en grups reduïts, si ho considera el centre. De 1r a 5è de primària hi ha 1.050 alumnes que retornen a l’escola.

Eva Ruiz-Rano preparant la tornada a l’escola Joaquim Blume / LL.FRANCO

Tancament d’etapa educativa

També es produeix el retorn d’alumnes de 4t d’ESO, 2n de batxillerat i d’últims cursos de cicles formatius que necessitin suport lectiu per superar l’etapa, orientació o afrontar una prova d’accés.

A Sabadell, retornen a l’aula uns 875 alumnes de 4t d’ESO, uns 500 de 2n de batxillerat, uns 90 de Cicles Formatius de Grau Mitjà i uns 70 de Cicles Formatius de Grau Superior.

TANQUEN 8 LLARS D’INFANTS PRIVADES

De les 17 llars d’infants privades de Sabadell, n’hi ha 8 que han decidit que no obriran el juny. Amb les mesures de seguretat de la Generalitat, han considerat que les condicions fan impossible cobrir les necessitats pedagògiques i emocionals dels infants, d’1 a 3 anys (els que tinguin menys d’1 any no hi poden anar, ja que es considera que són més vulnerables).

Totes les escoles bressol municipals obriran a l’estiu, independentment de la demanda

Comentaris
To Top