Ciutat

Es reprenen les classes de vol a l’Aeroport de Sabadell

Una aeronau aterra a l'Aeroport de Sabadell (arxiu) / LLUÍS FRANCO
Una avioneta aterra a l'Aeroport de Sabadell / LLUÍS FRANCO

L’Aeroport de Sabadell reprèn les classes de vol aquest dilluns, un cop s’ha fet el pas a la fase 2 de la desescalada. L’Aeroclub Barcelona Sabadell i Barcelona Flight School recuperen la seva activitat habitual de formació de pilots privats i comercials, complint amb la normativa de màscares a més del protocol d’higiene i desinfecció de les aeronaus després de cada ús.

L’activitat de vol ja s’havia reprès fa unes setmanes a l’aeròdrom de la Cerdanya i el 25 de maig passat a l’Aeroport de Sabadell, la seva base principal, tot i que en tots dos casos únicament per a vols convencionals de pilots amb llicència, com els socis de club i dels alumnes de pilot comercial amb llicència en vigor. Ara, però, tots els instructors i alumnes reprendran les fases de vol.

La flota que tenen a disposició és, segons assenyalen, una de les més grans d’Europa, amb 30 avions monomotors, quatre bimotors, set planadors per vol a vela i dos helicòpters, mentre que en l’apartat de simuladors un és d’aeronaus tipus Tecnam i el segon és d’avions de transport Boeing 737.

Dels 50.600 enlairaments i aterratges realitzats al llarg del 2019, més de 20.000 van ser d’aeronaus de club, que amb prop d’un centenar d’empleats és també l’ocupador més gran d’aquesta instal·lació que forma part de la xarxa Aena. En l’apartat de formació, l’any passat van obtenir diferents títols un total de 87 pilots, tant d’avió, helicòpter, planador, i 20 més van aconseguir diferents habilitacions que milloren les seves aptituds com a aviadors.

La divisió de formació Barcelona Flight School compta cada any amb uns 200 nous alumnes, que fins ara són de 29 països tan diferents com Islàndia, Bahrain, Itàlia, el Marroc, Bèlgica o el Líban.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top