Ciutat

El Taulí comença a desplegar la videoconsulta

El Taulí activa aquest nou sistema per visitar els pacients

El doctor Jacobo Pérez, durant una de les primeres visites per videoconferència / CEDIDA

El Taulí està posant en marxa aquesta setmana un nou sistema de visites per videoconsulta, amb l’objectiu de reduir els desplaçaments a l’hospital per minimitzar el risc de contagi del coronavirus. La directora d’Organització i Sistemes d’Informació, Anna Benavent, explica que “estem fent una transformació del tipus de visita fomentant la telemàtica davant la presencial”.

Per fer les videoconsultes es fa servir un sistema propi del Departament de Salut connectat al sistema informàtic del Taulí. Amb antelació, el pacient rep un avís al mòbil per SMS que té la videoconsulta i, minuts abans de l’hora indicada, el pacient rep un altre missatge amb l’enllaç per connectar-se amb l’especialista. La visita s’ha de fer des del mòbil.

El sistema s’ha començat a implementar en el servei d’endocrinologia pediàtrica amb el doctor Jacobo Pérez, per la capacitat que tenen els adolescents per fer anar les noves tecnologies.

Tres tipus

El plantejament post-Covid de la corporació sanitària preveu que en les properes setmanes es desplegaran tres sistemes de consultes no presencials que complementaran els que sí que ho són. A part de la videoconsulta, hi haurà la visita telefònica, que ja es feia però ara es potencia; i l’Econsulta d’atenció especialitzada, començant pels pacients crònics. Aquest format consisteix en el fet que el pacient pot deixar un missatge al metge i aquest el respon en un altre moment.

Segons Benavent, es tracta de trobar el format de visita més adequat a cada procés assistencial. “Ningú diu que hagi de ser més curta; es complementa”. El tipus de consulta que es farà la decidirà el metge d’acord amb cada pacient; i no totes les visites hauran de ser igual. “S’ha de mirar en positiu, són més eines que tenim i les hem d’utilitzar adequadament”, exposa Anna Benavent.

Comentaris
To Top