Ciutat

Satisfacció i optimisme en el mercat ambulant de la Creu Alta

/ D.S.

“Passi i miri, senyora, que l’hem trobat a faltar”, escridassa un venedor ambulant a la plaça de Jaume Girabau. “Mireu, mireu tot el que portem”, afegeix. “Pedro! No sabia que tornàveu! Quina il·lusió!”, s’apropa una dona. Fa un intent de remenar entre la roba, però el venedor l’atura a temps i l’assenyala una taula a vessar de guants i el gel hidroalcòlic. La clienta rectifica de forma immediata. “Ai, la costum. Disculpa, fill”.

La Creu Alta avui recuperava l’ambient intrínsec del mercat ambulant. Als carrers transitaven petites masses de compradors. Uns, arribaven impulsats pel boca a boca d’altres clients.  D’altres, perquè hi pasaven de casualitat. Però el degoteig era constant. “Estem molt contents, la resposta ha estat sorprenent positiva”, explica la presidenta de l’associació de Marxants de Sabadell, Núria Castillo. La sensació dels compradors és que la nova ubicació a aquesta plaça ha estimulat les compres. En contrast, els paradistes ubicats al carrer de Josep Aparici no estaven tan satisfets: “Estem més amagats que de costum, no ens beneficia”, lamentava  una venedora.

Malgrat que contemplen una reducció important en les vendes, els venedors afronten amb optimisme el primer dia d’obertura: “Alguna clienta ens han fet compres grans, la gent té ganes de tornar al mercat”, explica la Núria. I la Rosa afegeix que “poc o molt, tot el que es pugui facturar serà benvingut”.

Des de l’associació de Marxants de Sabadell també han volgut llançar un missatge de condol a les famílies que han perdut un ésser estimat: “Hem perdut clientes de tota la vida i alguns clients han perdut familiars. Tot el nostre escalf a les famílies”, ha expressat Núria Castillo.

Control dels accessos

A banda de la parella de Policia Municipal que controla el mercat, Montse González, responsable de l’àmbit de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Sabadell explica que s’han contractat quatre agents cívics per controlar els accessos. Ella ha visitat el primer dia de la reobertura del mercat. Ho ha fet acompanyada de les regidores Sonia Sada i Laura Reyes. També l’alcaldessa Marta Farrés s’hi ha passejat per comprovar que tot està en ordre.

“Hi ha hagut gran feina tècnica i política al darrere, era difícil, però s’ha aconseguit”, explica l’alcaldessa, que assegura que els agents estan contractats “per controlar que tot es faci bé”, i hi estaran fins finals d’aquest any.

/ M.O.

Acord per reobrir els sis mercats ambulants de Sabadell

Comentaris
To Top