Ciutat

Acord entre PSC, CCOO i UGT per a la reactivació econòmica post-Covid-19

El PSC del Vallès Occidental i els sindicats CCOO i UGT han signat un acord per afavorir la reactivació econòmica municipal i social en l’etapa posterior a la Covid-19. Segons detallen en el comunicat, l’acord arriba després que la situació viscuda en els darrers mesos ha posat a prova la capacitat de resposta dels serveis públics essencials i ha obligat a una paràlisi parcial i temporal de l’activitat econòmica, “amb greus conseqüències per a la vida de les persones, el normal funcionament de les administracions, i el desitjable desenvolupament de les empreses i de l’activitat social i econòmica del país”.

Ara cal, apunten, treballar per articular plans de reactivació als municipis per donar resposta a les necessitats generades per aquesta crisi i per reactivar l’activitat per reduir els alts nivells de desigualtat, de desocupació, de pobresa i de precarietat que s’han generat a remolc de “polítiques d’austeritat i reducció del dèficit públic imposades per la dreta liberal”.

Amb corresponsabilitat entre els agents implicats en l’acord, s’estableix la necessitat de generar polítiques destinades a la reconstrucció social i econòmica de les ciutats i pobles del Vallès Occidental, dirigides a enfortir i incrementar la qualitat dels serveis públics. Això passa per reforçar el nivell d’atenció assistencial de la xarxa de cobertura social.

Aposten, també, per establir mesures que implementin els plans de reactivació i que siguin la base de polítiques estructurals per recuperar l’activitat econòmica, donar solidesa als projectes empresarials i afavorir un canvi del model productiu. Per això cal destinar recursos amb caràcter finalista, amb projectes i objectius concrets i mesurables.

En aquest sentit, haurien d’estar orientats “al manteniment de l’ocupació, la reducció de la precarietat i la inserció dels col·lectius més vulnerables i amb més dificultats per la seva incorporació al mercat de treball”, detallen en el comunicat conjunt. “Hem de ser capaços de generar les condicions adients per aconseguir la reconstrucció econòmica i social de les nostres ciutats i pobles sota el paraigua de la col·laboració pública-privada dels agents que conformem el territori”, afegeixen.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top