Ciutat

L’escola Virolet, una mica més a prop d’abandonar els barracons: surt a concurs la construcció de l’edifici

Vista aèria dels barracons de l'escola Virolet, a Can Llong / LLUÍS FRANCO

L’escola Virolet és una mica més a prop d’abandonar els barracons i tenir un edifici en condicions. Educació ha tret a licitació les obres del nou edifici per aquest centre educatiu del barri de Can Llong. Es fixa un pressupost de 5,9 milions d’euros per la construcció, que es preveu que tingui una durada d’un any i nou mesos.

D’aquesta manera s’intentarà complir amb el termini fixat per la Generalitat ara fa més d’un any, en què es s’estimava acabar amb els mòduls prefabricats i construir un edifici per a l’escola Virolet i l’IES Arraona abans del 2023. L’anunci de les obres són el resultat d’un acord entre l’anterior Govern quadripartit de Sabadell, en què Joan Berlanga era regidor d’Educació de l’Ajuntament, i el Departament.

Aquest és un gran pas, i més tenint en compte que les famílies del barri fa anys que demanen acabar amb els mòduls prefabricats. “La meva filla gran té deu anys, ha fet classes en barracons des que va començar anar a l’escola Virolet”, denunciava fa un any l’Àngel en una manifestació que va reunir mig miler de persones que demanaven capgirar la situació.

Manifestació davant de l’Ajuntament de les famílies afectades, en una imatge d’arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

El portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha celebrat que l’acord entre l’anterior Govern i Educació es comenci a materialitzar. “Fa gairebé dues dècades que Can Llong viu una situació insostenible: s’hi va decidir construir un barri sense comptar amb la planificació necessària ni en educació ni en sanitat, ni tan sols en espai públic”, ha manifestat.

Comentaris
To Top