Ciutat

El TSJC deixa sense efecte la sentència que condemnava l’Ajuntament per assetjament laboral

Serracant, en una intervenció al ple / LLUÍS FRANCO

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat sense efecte la sentència que condemnava l’Ajuntament per un suposat assetjament laboral per part de l’aleshores tinent d’alcalde d’Urbanisme Maties Serracant a la funcionària municipal Maite Morao. El TSJC considera que el tribunal social núm. 2 de Sabadell que va sentenciar el cas era incompetent per fer-ho, i obre la porta que l’afectada recorri al contenciós administratiu. La sentència ha quedat “imprejutjada” i el tribunal superior català no entra en el fons de la qüestió.

Segons la sentència, del maig de l’any passat, Morao va patir un “assetjament laboral” per part de l’Ajuntament de Sabadell, mitjançant una “vulneració dels seus drets fonamentals” i assenyala Serracant, que en el moment dels fets denunciats exercia de tinent d’alcalde d’Urbanisme. Per això, el jutge Guillermo Oteros considerava que la corporació municipal havia de sufragar la quantia de 25.000 euros en concepte dels danys generats en la víctima de l’assetjament.

Maties Serracant valora “positivament” la revocació després d’haver presentat un recurs a la sentència el maig del 2019. També es mostra satisfet perquè s’aclareixi un fet que “va generar titulars durant la precampanya i que molts candidats i candidates sortissin a demanar que el Sr. Maties Serracant els pagués de la seva butxaca” quan ara, apunta, s’ha complert el que ja li deien els assessors jurídics del consistori: que el tribunal no era competent. L’exalcalde i regidor de la Crida per Sabadell també mostra “tota la tranquil·litat del procediment fet dins l’Ajuntament” i la “sensació de temps perdut” contra El Tallaret, la cessió del qual va marcar l’inici del procediment.

Comentaris
To Top