ESPORTS

La Federació Espanyola de Futbol fa públic el protocol del ‘play-off’ exprés

Els jugadors arlequinats continuen preparant-se a Sant Oleguer / Ll. Franco

La Federació Espanyola de Fútbol ha donat llum verda al protocol del play-off exprés que es disputarà a Màlaga a partir del 18 de juliol. Un total de 56 pàgines per explicar les normes de competició, sanitàries i de seguretat que hauran de seguir els clubs i tota l’estructura relacionada amb la competició. Com a novetats importants que afecta els jugadors, s’eliminen els cicles de targetes acumulats durant la fase regular, però no les sancions que es poguessin arrossegar. Així, qualsevol futbolista començarà el ‘play-off’ net de grogues. D’altra banda, no serà obligatòria la presència de 7 futbolistes com a mínim amb fitxa del primer equip. Això permetrà utilitzar jugadors amb llicència amateur o de filials.

També està definit el calendari, però sense horaris que es marcaran depenent de les temperatures i situació sanitària del moment. El dissabte 18 de juliol està prevista una eliminatòria de campions que ja donarà el primer equip que puja a Segona Divisió A. També es jugaran dues eliminatòries de segon contra quart i una de tercers, en la qual podria estar immers el Centre d’Esports. El diumenge dia 19 es disputarà l’altra eliminatòria de campions per decidir el segon ascens directe i la resta de segons contra quarts i tercers classificats. Els equips millor classificats a la fase regular partiran com a locals -per poder escollir equipació per exemple- i en cas d’igualtat classificatòria, decidiria el sorteig del dia 25 de juny: la bola de l’equip que surti en primer lloc agafarà el paper de local. Aquest sistema serà el cas del Sabadell.

Els equips podran entrenar a les instal·lacions del Marbella Center Football sota la coordinació de la Federació Espanyola i els partits es disputaran en quatre estadis: La Rosaleda de Màlaga, Ciutat de Màlaga, Municipal de Marbella i el Nou Mirador d’Algesires. La Federació s’encarregarà d’assignar on juga cada equip. La idea és que els partits de campions i les finals del diumenge 26 tinguin per escenari La Rosaleda. Durant els partits es preveuen aturades per hidratació a cada part.

L’ens federatiu ha confirmat que els partits seran en tots els casos a porta tancada i no es planteja la presència de públic. D’altra banda, també es coneixen les restriccions en diferents àmbits. Per exemple, només es contempla la presència de 4 representants dels clubs a la graderia. Els mitjans de comunicació també tindran limitació: 15 periodistes per la producció televisiva, 20 de premsa i 10 fotògrafs. Ara cal comprovar com es farà la selecció. S’establiran diferents zones per a cada àmbit i es manté el protocol de rodes de premsa anteriors i posterios dels entrenadors i com a mínim dos jugadors.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top