Ciutat

El virus trenca la tradició de la flama del Canigó, que no arribarà a Sabadell

Les mesures per evitar un rebrot de contagis han obligat Òmnium Sabadell a prendre aquesta decisió, que trenca -puntualment- amb una tradició amb desenes d’anys

La flama del Canigó arriba ala plaça del Doctor Robert i s’envien torxes a cada foguera de barri / LLUÍS FRANCO

Enguany haurà de ser una flama virtual. I és que, per primera vegada des que va arrencar aquesta tradició, la flama del Canigó no arribarà oficialment a Sabadell.

Les mesures per evitar un rebrot de contagis han obligat Òmnium Sabadell a prendre aquesta decisió, que trenca -puntualment- amb una tradició amb desenes d’anys. “Enguany serà una flama confinada”, explica la seva presidenta, Teresa Mira, però amb un valor mols apreciat: “l’esforç col·lectiu que hem mostrat per superar la crisi: la fraternitat”.

Fins ara, una delegació d’Òmnium es desplaçava fins a les portes del Parlament de Catalunya, on participaven de l’acte institucional i tornaven a Sabadell amb un brot de flama encesa. Membres de la Joventut Atlètica la pujaven per la Rambla, fins a desembocar a la plaça del Doctor Robert. Allà s’encenia el peveter. 

Taula Rodona

Enguany, però, Òmnium ha organitzat una taula rodona amb Josep Alavedra (coordinador de l’Inventari del patrimoni immaterial del Vallès ), Eduard Malvesí (Unió Excursionista de Sabadell) i Jaume Manyosa (Federació Sabadell Cultura).

Així mateix, Blanca de Llobet (Òmnium Cultural) explicarà com s’han reformulat totes les activitats que envolten la Flama (la regeneració, la pujada i baixada del Canigó, etc.). Carles de la Rosa, regidor de Cultura, també intervindrà. 

L’acte es farà el dimarts a les 18 h i es podrà seguir en directe pels canals de Twitter, Facebook i YouTube de l’agrupació d’Òmnium Sabadell.

La flama del Canigó arriba ala plaça del Doctor Robert i s’envien torxes a cada foguera de barri / LLUÍS FRANCO

No s’apaga mai

El foc de  la Flama del Canigó no s’apaga mai: durant tot l’any resta al Castellet de Perpinyà fins que, el 22 de juny, és portat al cim del Canigó. Al punt de mitjanit, el foc de la Flama es distribueix entre els presents. Tot seguit comença el recorregut, en què es va escampant i desdoblant per encendre les fogueres de Sant Joan de centenars de poblacions. La Flama del Canigó es va disseminant a peu, amb cotxe, bicicleta, barca, cavall o amb qualsevol mitjà.  

Comentaris
To Top