Ciutat

Salut preveu traslladar els serveis socials municipals dels CAPs a altres espais

La recepció del CAP Creu Alta / VICTÒRIA ROVIRA

El Departament de Salut, a través del CatSalut, ha proposat a l’Ajuntament de Sabadell traslladar provisionalment els serveis socials municipals dels CAPs a altres espais. La intenció és guanyar espai als centres d’atenció primària, ara que les mesures de distanciament social obliguen a redistribuir les zones.

A hores d’ara no s’ha pres cap decisió, però des de fa uns dies hi ha converses entre el govern català i les regidories d’Acció Social i Salut en aquest sentit. Fonts municipals apunten que es treballa amb el triple objectiu de mantenir el model sociosanitari, garantir la seguretat i les condicions de treball dels professionals i garantir la qualitat del servei que rep la ciutadania.

De moment es preveu que la mesura sigui provisional, tal com apunten fonts de Salut i de l’Ajuntament i, per tant, passat un temps a hores d’ara indeterminat tot tornaria al seu lloc. L’evolució de la pandèmia i les necessitats organitzatives de l’atenció primària marcaran els passos a seguir.

En tots els CAPs de la ciutat hi ha una àrea dels serveis socials de la ciutat, així com també en alguns centres cívics. Aquest servei tracta temes especialitzats d’infància, adolescència i família; gent gran; persones amb discapacitat i plans d’inclusió.

Comentaris
To Top