Diners

Central del Caravaning es recupera gràcies al turisme de proximitat

Després d’uns mesos amb caigudes de vendes del 90%, aquest estiu Central del Caravaning se situarà en xifres com les de l’any passat

L’empresa vallesana és referent a Catalunya amb més de quaranta anys d’experiència / LLUÍS FRANCO

“Des de la reobertura, l’activitat és bona”, assegura Albert Boada, responsable de vendes de Central del Caravaning, empresa amb més de quaranta anys d’experiència ubicada a Barberà del Vallès. La crisi asimètrica provocada per la Covid-19 va colpejar directament el món del càmping, que ha vist com la temporada d’enguany s’ha escurçat notablement.

El Saló del Caravaning, el mes d’octubre, era el punt de sortida d’una temporada en la qual es preveia mantenir o incrementar les xifres dels darrers anys –Catalunya és la comunitat autònoma amb més matriculacions (+2.000)– i afrontar l’embranzida d’un sector que es trobava en un moment àlgid abans del coronavirus. “En moments de crisi, al primer que es renuncia és al sector de l’oci. La caiguda, d’un 90%, ha estat molt forta, especialment en el tema del lloguer, prohibit pel reial decret”, lamenta Boada.

Central del Caravaning / LLUÍS FRANCO

La nova normalitat obligarà a canviar les destinacions turístiques per unes vacances de proximitat. Un escenari que obre un nou ventall a l’empresa de Barberà. “Arran de la Covid-19 s’ha generat un nou nínxol de mercat. A més del client que coneixia el sector, ara tenim la novetat d’una tipologia de gent que mai ha anat amb un vehicle d’aquestes característiques. Hi ha hagut un creixement important de consultes”, analitzava Boada.

Aquest repunt permetrà a Central de Caravaning situar-se a nivells del mateix mes de l’any 2019: “Una part de les vendes, les d’abril i març, estan perdudes, però a mitjà i llarg termini ho podem recuperar. A efectes de vendes, estem a les mateixes xifres que abans de la Covid-19”.

Central del Caravaning / LLUÍS FRANCO

Cartell de ‘complet’ a la costa

Si normalment per aconseguir una parcel·la a un càmping de la Costa Brava o Daurada durant la temporada alta cal fer-ho amb diversos mesos d’antelació, enguany no serà una excepció.

Les mesures de seguretat i higièniques que s’han hagut de prendre, entre elles delimitar l’aforament, fan preveure una ocupació del 100%. “Aquí s’ajunten diversos factors: les mesures Covid-19 de limitació d’espais, afegides als problemes per agafar un vol o un creuer, faran que l’ocupació estival a la costa sigui del 100%; i a l’interior, si es troba al 70% d’ocupació, enguany experimentarà un increment important”, detalla Boada.

I és que de cara a aquest estiu ho té clar: “Vies verdes de les terres de l’Ebre o la d’Olot – Girona, una bona manera per conèixer el país, fer una mica d’esport i moure’t amb el teu vehicle”, finalitza.

Central del Caravaning / LLUÍS FRANCO

Central del Caravaning / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top