Vallès

Set positius de coronavirus obliguen a suspendre tots els actes públics de Matadepera

El Departament de Salut ha recomanat suspendre tots els actes públics a Matadepera fins que no es determini l’origen de dos casos de coronavirus registrats al municipi. El suggeriment es produeix després que ahir es generés una alarma per un “rebrot controlat” a la localitat, ja que el mateix dimecres cinc persones més van donar positiu.

Per prudència, l’Ajuntament ha decidit cancel·lar tota l’agenda sociocultural de la setmana. Aquests primers cinc casos van ser confirmats pel CAP de Matadepera, on es van realitzar els tests PCR.

Les persones que van donar positiu havien coincidit en un àpat privat. Tot apunta que aquest seria l’origen del contagi. Tothom qui ha estat en contacte amb aquests matadeperencs encomanats ja s’ha realitzat una prova de detecció. . Per prevenció, també s’han confinat. En aquest moments, Salut estudia la traçabilitat dels dos darrers casos.

Minimitzar les trobades

Per prevenció, ja han estat confinats. En aquests moments, Salut estudia la traçabilitat dels dos darrers casos. Minimitzar les trobades “Mentre fem el seguiment dels casos, hem actuat de manera preventiva. De moment, la situació està acotada”, explica l’alcalde de Matadepera, Nil López.

El batlle alhora recomana minimitzar trobades socials multitudinàries. Abans de prendre la mesura, es va reunir un comitè d’emergència entre López, regidors, Protecció Civil i personal del consistori.

Paral·lelament, Salut ha incidit l’Ajuntament en la importància de conscienciar els joves perquè compleixin les mesures de seguretat i prevenció. Amb una població de 9.326 habitants, al llarg dels darrers mesos Matadepera acumula 101 casos positius confirmats i 466 sospitosos.

Comentaris
To Top