Ciutat

Cau un 70% la venda als mercadets

Les vendes als sis mercats ambulants de Sabadell s’han desplomat durant el mes de juliol, assolint caigudes de més del 70% (segons dades de l’Associació de Marxants de Sabadell). A parer de la presidenta de l’entitat, Núria Castillo, és la tònica dels sis mercats. Tot i així, s’intensifica especialment als mercats dels caps de setmana a Merinals i al carrer Costa i Deu (Zona  Hermètica).

Núria Castillo assegura que, històricament, juliol és un dels mesos que registra el pic de vendes de l’any: “Marca un canvi de temporada i generalment les vendes es disparen”. No obstant, els ingressos d’aquest any no han superat el 30% dels del 2019. “Les parades a Merinals i Zona Hermètica estan especialment debilitades”, assenyala la presidenta de l’associació, amb caigudes de fins al 80% i “menys afluència” de clientela. 

mercat ambulant mercadet

Mercat ambulant de la Creu Alta el primer dia d’obertura / D.S.

Hi ha parades que han tingut una millor rebuda, com les que s’instal·len al mercat ambulant del Centre i la Creu Alta. Tanmateix, aquest any la majoria de marxants no es planteja fer vacances d’estiu. “Estic fent calaix per preparar-me per un següent confinament”, expressa Juanjo, un dels marxants de Sabadell.

La prioritat de la Carmen, també comerciant ambulant, és vendre el gènere poder reinvertir en la seva parada: “Una parada farcida de roba i complements atrau les compres, si la deixo amb dos pantalons i dos samarretes, ningú no s’apropa”, expressa. Com ells, desenes de sosté han  decidit quedar-se a Sabadell aquest estiu.

Optimisme, malgrat tot

Castillo assegura, però, que l’optimisme es manté entre els paradistes i agraeix a l’Ajuntament de Sabadell la reducció del 75% de les taxes municipals. “Ens interessa que la roda no s’aturi, amb això ja estem satisfets”, comenta. En aquest sentit, assegura que l’atenció personal al client està sent molt efectiva. “No hi ha aglomeracions, ni hores punta, les vendes són  tranquil·les i esglaonades i no es creen cues”, comenta.

De no ser així, sospita que l’efecte seria dissuassori i, les vendes, encara serien més baixes. Són els controladors d’accessos els que, a cada mercat ambulant de Sabadell, regulen les entrades i el compliment de les mesures de seguretat. “És un espai segur”, insisteix Castillo.

Comentaris
To Top