Ciutat

Prohibides les reunions de més de 10 persones en espais públics i privats

En ambients familiars i d’amistats, segons sustenta Salut, es produeix un 70% dels contagis

Prohibides les reunions de més de 10 persones a espais públics i privats / VICTÒRIA ROVIRA

La Generalitat de Catalunya prohibeix les reunions de més de 10 persones, en àmbit privat i públic. Ho ha anunciat el president, Quim Torra, en una compareixença aquest matí, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Reduir les interaccions socials, ha recalcat, és imprescindible per frenar brots de coronavirus. La mesura no afecta els contextos laborals ni de mobilitat amb transport públic.

Així doncs, també es manté la prohibició de fumar en espais públics a menys de dos metres de distància, l’ús obligatori de la mascareta o la distància de seguretat. Vergés ha assegurat la importància d’extremar mesures durant tres setmanes per, a partir del 14 de setembre, “actuar amb més normalitat”. En ambients familiars i d’amistats, segons sustenta, es produeixen un 70% dels contagis.

La reobertura de les escoles

De cara a la reobertura dels centres educatius, s’ha anunciat un cribratge mitjançant 500.000 tests a escoles i instituts de Catalunya, del 15 de setembre al 15 de novembre. Demà, en el Consell Executiu Extraordinari, s’aprovarà la reobertura.

Així mateix, el Govern imposarà mascaretes obligatòries per als alumnes majors de 12 anys, i situa la ràtio a menys de 20 alumnes a les aules. Paral·lelament, Torra ha demanat a l’Estat que reguli “immediatament” el subsidi de conciliació familiar.

Comentaris
To Top