Ciutat

Cs planteja mascaretes transparents per al personal municipal d’atenció al públic

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Sabadell proposa que els treballadors municipals que atenen el públic puguin fer servir mascaretes transparents per garantir la comunicació fluida. Consideren que facilitarà la lectura de llavis a persones amb problemes auditius i la comunicació no verbal amb altres col·lectius.

El portaveu de la formació, Adrián Hernández, considera que “les mascaretes opaques no només impedeixen la lectura de llavis, sinó que també dificulten l’audició de les persones amb implant coclear”. De la mateixa manera, creuen que tampoc ajuden la comunicació a altres sectors amb problemes auditius com la gent gran, els nens o fins i tot al col·lectiu de persones amb trastorn de l’espectre autista.

En aquest sentit, Hernández creu que la mesura permetria eliminar totes les barreres que impedeixin a aquests ciutadans exercir els seus drets.

“Davant l’extraordinària situació de pandèmia que estem vivint en aquests moments i que ens obliga a l’ús de mascaretes, cal enriquir la comunicació no verbal i retornar una mica de normalitat social permetent que es vegin els nostres gestos facials”, conclou el regidor.

Comentaris
To Top