Oci i cultura

Pedrolo dona la benvinguda al Sabadell Negre

Fotografies de l'exposició al casal Pere Quart / D.S.

L’estiu va ser un moment crític pel festival Sabadell Negre. La programació cultural de primavera havia caigut en bloc, de l’estiu se’n salvava poc i a la tardor s’esperava una demolidora 2a onada de Covid-19. Negres tempestes. Tanmateix, la voluntat de mantenir una certa activitat (malgrat que fos reinventant-se) ha acabat per donar els seus fruits. La 3a edició del Sabadell Negre tindrà lloc del 13 al 17 d’octubre.

De fet, l’entitat Les dames del crim (un club de lectura de novel·la negra que impulsa l’esdeveniment) presenta públicament aquest dimarts totes les novetats. Entre els plats forts es troba la presència de l’escriptor Alexis Ravelo, provinent de les Illes Canàries. La seva darrera obra és Un tío con una bolsa en la cabeza (Editorial Siruela). Ravelo compartirà taula juntament amb l’escriptor Andreu Martin, un vell col·laborador del festival i molt relacionat amb Sabadell. 

L’escriptor Alexis Ravelo / CEDIDA

Abans que arrenqui el festival, però, la ciutat ja s’està ambientant. La UES acaba d’estrenar la reposició de l’exposició Pedrolo, revelat negre, dels sabadellencs Miquel Traveria i Georgina Gorriz. Consisteix en una reinterpretació visual de dues de les novel·les policíaques més conegudes de Pedrolo, Joc brut i L’inspector fa tard

Aquesta exposició, de fet, es va crear fa 2 anys ex professo pel festival. I ja s’havia mostrat a la ciutat. Ara, la secció de foto i vídeo de la UES recupera la mostra tot coincidint amb el 50è aniversari de l’entitat. Tal com explica Mercè Boladeras, “malgrat totes les dificultats derivades de la Covid, hem volgut mantenir la nostra activitat”. Els horaris són: dilluns a divendres d’11 a 14 h i de 17 a 20 h; dissabtes i diumenges d’11 a 14 h i de 18 a 21 h. 

Fotografies de l’exposició al casal Pere Quart / D.S.

Malgrat que les dues novel·les se situen a Barcelona, Pedrolo, revelat negre emplaça les imatges a cavall entre la ciutat comtal i Sabadell. “És un homenatge al sabadellenc Ramon Bardés, activista i fuster, que va ser el millor amic de Pedrolo i que li guardava al taller manuscrits originals per esquivar la censura”, apuntava Traveria en aquest anterior reportatge del DS

Comentaris
To Top