Ciutat

El consistori acompanyarà les víctimes d’assetjaments de l’Escola Industrial

L’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que acompanyarà les víctimes dels assetjaments sexuals denunciats a l’Escola Industrial. Així ho ha anunciat el portaveu de l’executiu local, Pol Gibert, que ha comparegut juntament amb la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, que ha puntualitzat que aquest acompanyament es podrà fer sempre que hi hagi una denúncia formal davant dels jutjats.

El cas va fer-se públic la setmana passada, quan diverses alumnes del centre van assegurar a través de les xarxes socials que un exdirector del centre educatiu les havia assetjat sexualment. En aquell moment, l’Ajuntament ja va anunciar que prendria mesures al respecte.

Per aquest motiu, “el consistori ha procedit a enviar una carta formal al Departament d’Educació perquè investigui els fets”, ha assenyalat Morell. De la mateixa manera, ja s’ha establert contacte amb les noies que han impulsat les denúncies a les xarxes socials per traslladar-los el seu suport i posar-se a la seva disposició.

“En cas que alguna d’elles denunciï, estudiarem les accions a fer, des de l’àrea de Feminisme, a més, farem un reglament d’igualtat per tenir una forma jurídica més forta, en cas que es necessiti l’ajuda de l’Ajuntament”, ha afegit Morell.

Dos casos denunciats en pocs dies

El cas es va destapar dijous, quan alumnes de l’institut Escola Industrial van denunciar agressions verbals sexuals d’un exdirector del centre. Les denúncies les van fer públiques aquest dijous en el compte d’Instagram ‘No ho tolerem‘. En la primera publicació asseguraven: “No volem callar més davant d’un director, ja jubilat, que humiliava i agredida verbalment en termes sexuals a les alumnes”.

Les estudiants també expliquen en els missatges a xarxes que s’han atrevit a fer el pas “gràcies a la valentia” de les alumnes de l’institut Castellar, que també han denunciat agressions masclistes d’un professor, que ha estat apartat pel Departament d’Educació.

Comentaris
To Top