Oci i cultura

La Fundació Òpera Catalunya, a les portes

La presentació de la temporada, ahir a Barcelona / ACN

La temporada 2020-2021 d’òpera a Catalunya estrenarà La Flauta Màgica, de W. A. Mozart (d’octubre a novembre), Tosca de G. Puccini (de febrer a març de 2021) i Aida de G. Verdi (d’abril a maig de 2021). També recuperarà en versió concert el Macbeth de G. Verdi (novembre), després del seu ajornament oblgat des de la primavera, a causa de la pandèmia.De Sabadell a arreu: els títols s’estrenaran primer a La Faràndula i després giraran pels diversos teatres catalans, entre els quals el Kursaal de Manresa, La Llotja de Lleida, el Teatre Fortuny de Reus, el Palau de la Música i el Teatre Auditori de Sant Cugat. Tots ells, escenaris integrats en l’anomenat Circuit d’Òpera de Catalunya.

Jordi Torrents diu que no canviarà res: “Hi afegim ambició”

Segons el vicepresident d’Amics de l’Òpera de Sabadell, Jordi Torrents, aquesta serà una temporada “complicada”, pels riscos que comporta la situació sanitària.

Però també serà una temporada “de transició“, fins que la nova Fundació Òpera Catalunya (FOC) assumeixi la gestió de la temporada operística, al gener. La nova entitat és el resultant de la unió entre l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, Fundació Fluidra i Fundació Banc Sabadell. “No canviarà res, només que hi afegim ambició, perquè volem que això creixi, i pensem que així serà“, explicava ahir, en roda de premsa a Barcelona.

“Per a tot el país”
Amb aquesta operació es “consolida un projecte de futur” que passa per gestionar una temporada operística “que sigui de referència per a tot el país”, en paraules del seu president, Joan Planes (president també de la Fundació Fluidra).

L’AAOS –sempre de la mà de l’OSV–, va endegar fa 37 anys una temporada pròpia d’òpera a Sabadell. I cinc anys després, les seves propostes van començar a veure’s en teatres catalans que s’hi volien adherir, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Des d’aleshores la temporada sabadellenca i el conjunt de bolos en altres places donen nom a la temporada artística d’òpera Catalunya, caracteritzada per comptar sempre amb elencs locals o propers. Això es mantindrà inalterable, expliquen des de la Fundació.

Més pressupost
La diferència, a partir d’ara, és que s’inclouran a la temporada més concerts simfònics de l’orquestra i que a la llarga el pressupost general serà més elevat (enguany es manté en l’1,5 milions d’euros de l’any passat) i reforçarà l’estructura i el funcionament de les produccions.

Sarsuela
Aquest curs, els concerts extraordinaris inclosos són un recital de fragments de sarsuela i cançó catalana amb Josep Bros (La Faràndula), al novembre; el Rèquiem de Verdi, al Palau de la Música el 27 de març; i Vespres d’Arnadí amb Vivca Genaux, també al Palau el 19 de maig.

Comentaris
To Top