Ciutat

ERC planteja una moratòria universal indefinida de desnonaments a Sabadell

Esquerra Republicana (ERC) planteja una moratòria universal amb caràcter indefinit de desnonaments a Sabadell mentre duri l’emergència sanitària per la Covid-19. La proposta es presentarà en el ple de novembre, que se celebrarà dimarts de la setmana que ve, dia 3.

Així, la moció insta l’Estat espanyol a ampliar i mantenir la prohibició d’executar llançaments quan no hi hagi alternativa habitacional digna. El text, a més, exclou
explícitament els petits propietaris vulnerables que necessitin l’habitatge.

El plantejament és que, en cas que prosperi el text, l’Ajuntament insti l’Estat espanyol a ampliar i mantenir la prohibició d’executar desnonaments. Caldria fer-ho amb una moratòria universal indefinida que protegeixi les famílies afectades que no tinguin alternativa habitacional digna mentre duri l’emergència sanitària.

Així, els republicans exclouen explícitament d’aquesta moratòria de desnonaments els petits propietaris en situació de vulnerabilitat que necessitin l’habitatge. Segons dades facilitades per ERC, amb el desconfinament, la represa d’activitat dels jutjats ha suposat un augment molt important del nombre de desnonaments a tot el país, als quals ha fet front el moviment per l’habitatge.

Aquest matí mateix, n’hi ha hagut dos a Sabadell, contra els quals s’ha mobilitzat la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de la ciutat. “No pot ser que, amb el panorama actual, els desnonaments de persones i famílies vulnerables continuïn com si no passés res. Sabadell ha de fer tot el possible, de manera directa o indirecta, per evitar els desnonaments de totes les persones en situació de vulnerabilitat, tant si és sobrevinguda arran de la Covid-19 com si no”, assenyala el portaveu, Gabriel Fernàndez.

Comentaris
To Top