Diners

Fluidra bat rècord de vendes i triplica el seu benefici fins als 77 milions

Fluidra Eloi Planes
El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, a la seu de la companyia / LLUÍS FRANCO

Rècord de facturació. Fluidra està en un període expansiu i de creixement malgrat la incertesa provocada pel context de pandèmia. Les darreres adquisicions d’empreses –la brasilera Ten Four i el distribuïdor belga Aquafive– ja donaven una pista de la bona trajectòria de la multinacional amb seu a la Torre Millenium de Sabadell. Aquestes perspectives positives per a aquest any es van confirmar amb l’anunci del repartiment del dividend entre els accionistes de 0,21 euros per acció, que es va fer efectiu aquest mes i que va suposar un abonament de 41 milions d’euros.

Els resultats del tercer trimestre han confirmat aquesta tendència. Les vendes de la companyia líder en equipament de piscines i wellness van assolir en els primers nou mesos de l’any els 1.142,9 milions d’euros, el que suposa un increment del 7,5% respecte al mateix període del 2019. La resta d’indicadors també van mostrar el creixement de l’empresa. L’Ebitda va augmentar el 19,2% fins als 248 milions d’euros.

A més, el benefici net es va triplicar, arribant als 77 milions d’euros –l’any passat va ser de 24,1 milions–. Fluidra explica aquest increment per la millora operativa i la reducció de les despeses d’integració –per la fusió amb Zodiac l’any anterior–. En aquest sentit, el benefici net en efectiu, que exclou les partides no monetàries i les despeses no recurrents relacionades amb la fusió, va créixer un 42,5% fins als 124 milions d’euros.

La generació de caixa de 162 milions d’euros el tercer trimestre ha permès registrar una forta disminució del deute financer net de la companyia fins als 468,5 milions d’euros, un 40% menys, reduint de forma significativa la ràtio deute net/Ebitda fins a situar-la per sota de 2x.

Aquesta evolució a l’alça va ser generalitzada arreu del món. A Amèrica del Nord el creixement va ser del 38,2%. A la resta d’Europa, les vendes van incrementar-se un 41,6% empeses pels resultats a Alemanya i Europa de l’Est. Al sud d’Europa, la facturació es va recuperar després de l’efecte negatiu del confinament amb un augment del 20,2%.

Creixement de dos dígits

Les previsions de la companyia per a l’últim trimestre de l’any continuen sent positives, amb una tendència de creixement i de marge Ebitda com els actuals. Si més no, les primeres dades de l’octubre apunten cap a un creixement de dos dígits de les vendes. El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, indica que “el sector es manté fort gràcies a l’efecte quedar-se a casa i esperem seguir en la línia de creixement i marges mostrat fins ara”. Per aconseguir-ho, Planes afegeix que l’estratègia i la tesi d’inversió “es mantenen intactes operant en un mercat atractiu i resilient mitjançant una plataforma líder centrada en el client, amb unes iniciatives úniques d’expansió de marge i la resultant forta generació de caixa”.

Comentaris
To Top