Ciutat

L’Ajuntament destinarà 5 milions d’euros per a 32 pisos de lloguer social a la Creu Alta

Al carrer Francesc Layret, l'Ajuntament té terrenys reservats per a construir-hi una nova promoció de pisos de lloguer social / V.ROVIRA

L’Ajuntament injectarà 5,1 milions d’euros a l’empresa municipal Vimusa per a la promoció de 32 pisos de Protecció Oficial que es construiran a la Creu Alta, al carrer de Francesc Layret amb Piferrer -uns terrenys a prop d’on es construirà, en principi, la nova escola Ribatallada-. Està previst que les obres per a incrementar el lloguer social, ja licitades, arrenquin durant el primer trimestre de l’any vinent.

La construcció d’aquests pisos de lloguer social forma part del Pla de Promoció d’Habitatges que l’anterior Govern quadripartit va presentar el novembre del 2018, encara que va acabar aprovant-lo in extremis en un ple extraordinari, a sis dies de perdre les eleccions, el 20 de maig de 2019. Van deixar en herència a l’executiu de Marta Farrés la previsió de construir 362 pisos per augmentar el parc públic de lloguer a la ciutat, del 2% al 37%.

Els 5,1 milions d’euros són la primera de les tres injeccions de capital a Vimusa que el Pla de Promoció de l’Habitatge contempla. En total i fins al 2022, l’empresa municipal rebrà 11,5 milions d’euros per a destinar a l’habitatge públic.

La promoció del carrer Layret no és l’única. A la carretera de Barcelona amb el carrer Zurbano, també està previst que s’hi construeixein 21 habitatges de lloguer social, ja licitats.

Comentaris
To Top