Ciutat

La urbanització del carrer de Copenhaguen no arribarà fins a principis del 2021

La urbanització que esperen 36 famílies al carrer de Copenhaguen no arribarà fins a principis del 2021

El solar de Can Llong on se situarà la nova promoció d’habitatges, similars als que es veuen a la dreta de la imatge / LLUÍS FRANCO

Nou incompliment del calendari previst. La promoció de pisos que esperen 36 famílies des de l’any 2017 no es construirà aquesta tardor, com s’havia promès. L’empresa promotora, Can Llong 1952 Construcciones y Promociones, va ajornar la data d’inici de construcció fins que arribi la licitació de les obres per urbanitzar el carrer de Copenhaguen. I no es licitarà, previsiblement, fins desembre.

Seguint els terminis previstos, la urbanització començarà a principis del 2021. En declaracions al D.S., la regidora d’urbanisme, Mar Molina, ha avançat que aquestes obres tindran un cost d’1,2 milions i s’haurà de sufragar en cinc quotes. És la Junta de Compensació –els propietaris del solar Polígon II del Pla Parcial de Can Llong–qui ho haurà d’assumir. Així, el 16 de gener s’hauria de tenir el pagament de totes les quotes dels propietaris. “Si tot va bé, al març s’haurien d’iniciar les obres”, mostra optimista Molina. El període d’execució és de 10 mesos.

La Junta de Compensació, formada per Can Llong 1952 Construcciones y Promociones; l’Ajuntament de Sabadell; Incasòl i Alice Invest, es reuniran el proper 16 de desembre per posar data final a les obres. A partir d’aquest mateix dia, l’empresa constructora hauria de moure fitxa i iniciar els tràmits per edificar-hi. Malgrat això, els afectats no entenen per què no s’han iniciat les obres que esperen i no descarten mobilitzacions. L’empresa té la llicència aprovada des d’aquest mateix estiu. En aquest sentit, l’Ajuntament s’ha prestat per mediar entre els futurs propietaris i la constructora. Així, manté converses amb la promotora i els veïns, les parts implicades, per fer-ne un seguiment.

És necessari que estigui urbanitzat?

El 2017, la promotora va vendre sobre plànol 36 habitatges, i les famílies van avançar una bestreta del 20% del preu total, entre uns 35.000 i 45.000 euros. El hàndicap, però, era que l’entorn no estava urbanitzat. I aquest és un requisit indispensable abans de vendre els habitatges, però no per construir-hi. L’Ajuntament va concedir la llicència a la promotora aquest estiu, i podria haver començat. Tot i això, l’empresa pot iniciar les obres al mateix temps que comenci la urbanització, prevista per inicis de l’any vinent.

El novembre de l’any passat, la Junta de Govern Local va aprovar el projecte d’obres d’urbanització per a aquesta zona, coneguda com a polígon II de Can Llong, que dona llum verda a l’allargament del carrer de Copenhaguen fins a la ronda d’Europa. Aquestes obres preveuen la pavimentació del terreny i la instal·lació de clavegueram, enllumenat, subministraments i recollida pneumàtica, entre altres.

Comentaris
To Top