Ciutat

El Govern català crea una unitat de suport a les víctimes de violències als centres educatius

L'Escola Industrial és un dels centres educatius on es va destapar un cas d'assetjament sexual per part d'un docent / V. ROVIRA

Després dels casos de presumpta agressió sexual a instituts de Sabadell i de Castellar del Vallès, el Parlament de Catalunya ha instat per unanimitat el Govern a crear una unitat específica de suport a les víctimes de violències dins del Departament d’Educació. La unitat, segons el text aprovat, “haurà de gestionar els casos que arribin i coordinar el seu abordatge garantint una actuació sense demora i l’escolta activa de les víctimes”. També s’ha aprovat un altre dels punts que demana garantir en el termini de tres cursos la introducció de l’educació sexual i afectiva de manera transversal al llarg de totes les etapes educatives.

La Fiscalia investiga els abusos sexuals a escoles de Sabadell

La diputada d’ERC Jenn Díaz ha defensat que l’objectiu de la moció presentada pel seu partit és impulsar mesures d’acompanyament i de prevenció. I en aquest sentit, ha citat la nova unitat dins del Departament d’Educació com a mesura d’acompanyament i la introducció de l’educació sexual obligatòria com a mesura de prevenció. Díaz ha afegit que “el camí serà molt llarg” i ha recordat els darrers casos a centres escolars de Castellar del Vallès i Sabadell. Tots els grups hi han votat a favor menys el PPC, que s’ha abstingut.

Així mateix, la diputada dels republicans també ha explicat la intenció del seu grup de presentar una iniciativa al Congrés perquè es pugui allargar la suspensió de funcions d’un docent investigat per aquest tipus de delictes fins a la resolució judicial ferma.

Comentaris
To Top