ESPORTS

Cara i creu de l’OAR Gràcia en duels molt igualats

Així ha celebrat les noies de l'OAR la seva primera victòria després del partit / CEDIDA (OAR)

La jornada pels sèniors de l’OAR Gràcia ha viscut la cara i la creu de la moneda amb un denominador comú: duels molt disputats i marcadors també molt ajustats. El femení ha protagonitzat la nota positiva aconseguint el primer triomf de la temporada a la Divisió d’Honor Plata en la pista de l’Almassora (22-23). A la setena ha arribat aquesta desitjada primera victòria del Gràcia, treballadíssima fins al darrer alè del partit contra un rival molt més físic d’entre els que tenen per objectiu mantenir la categoria. Amb 2 punts més a la classificació, l’Almassora tenia l’oportunitat de fer un salt endavant i enfonsar encara més les gracienques, però s’ha quedat amb les ganes perquè el conjunt sabadellenc, conscient de la transcendència del duel, ha actuat en tot moment amb convicció, amb un enorme desgast defensiu, no ha permès que les castellonenques agafessin cap avantatge significatiu i han acabat obtenint premi.

Qui ha gaudit de la màxima diferència ha estat el Gràcia quan ha transformat el 4-2 inicial en el 4-9 amb el parcial 0-7. Tot un avís d’intencions que ha provocat el temps mort demanat per l’Almassora i la reacció de les seves jugadores a partir de l’increment de la intensitat defensiva. Al descans el marcador es mostrava ajustat (11-13) a l’espera d’una segona meitat que prometia emocions.

No han trigat a treure el cap perquè l’Almassora no només ha igualat (14-14) sinó que ha tornat a capgirar el marcador (16-14). Li ha tocat a Carol Carmona parar el partit per posar ordre i alliçonar les jugadores gracienques. Cinc minuts després ha començat la successió d’empats, del 17-17 al 21-21, i el posterior neguit en ambdós equips provocat per la fase de sequera golejadora en el tram decisiu. Han estat precisament les dues verd-i-blanques més joves, Emma Serna i Berta Prat, juvenils de 1r any, les que han trobat la porteria contrària i han formalitzat la victòria. El darrer gol de l’Almassora ha arribat a escassos segons de la fi i no ha evitat que els 2 punts se’ls emportés el Gràcia.

Cau el masculí

En canvi, el masculí de Gerard Gomis ha caigut a la pista del Sant Joan Despí (33-31) i s’ha trencat la ratxa de victòries gracienca en un enfrontament en què les pèrdues de possessió han tingut un paper destacat en el desenllaç. Ha estat el conjunt verd-i-blanc qui més n’ha acumulat i a la llarga li ha costat perdre també el partit. Necessitat de punts i amb la referència del festival de gols del Gràcia en la jornada anterior, el Sant Joan Despí s’ha pres el partit amb molta seriositat i ha fet una actuació completa en tots els aspectes: intensitat en la defensa en línia i atacs assegurant la possessió fins al límit de la passivitat si feia falta.

Tot plegat li ha permès dur les regnes pràcticament tot el partit, la major part del temps amb avantatges curts que permetien que el Gràcia es mantingués viu. Superada la primera part (14-14) la continuïtat, però no ha estat una de les virtuts dels verd-i-blancs i no han pogut lligar cap fase d’encerts seguits per obrir marge i deixar el rival enrere. Tot al contrari, ha estat el Sant Joan qui ha posat la directa i ha establert el 29-24. El Gràcia ho ha intentat amb defensa pressionant i ha fregat la proesa (30-29) sense poder consumar-la.

Comentaris
To Top