Nou pas enrere del Sabadell a la Nova Creu Alta davant el Màlaga (1-2)

El Sabadell no reacciona i encaixa la quarta derrota a casa davant el Màlaga

Lamentacions dels jugadors arlequinats al final del partit / Lluís Franco

Sense reacció. El Sabadell ha encaixat la segona derrota consecutiva en 4 dies a la Nova Creu Alta davant el Màlaga i fa un preocupant pas enrere. S’ha diluït la bona dinàmica i l’equip arlequinat queda ancorat a la zona de descens. El gol de Néstor ha donat esperances a la primera part, però finalment ha quedat en anècdota.

La tornada, ja anunciada a la prèvia per Hidalgo, d’Ian Mackay a la porteria ha estat acompanyada de Pedro Capó i Juan Ibiza a l’eix de la defensa mentre Néstor li ha guanyat la titularitat a Aarón Rey en un onze amb 7 homes que van jugar dijous passat contra l’Almeria. L’arrencada de partit ha tingut clar color groc, l’equipació que lluia el Màlaga a la Nova Creu Alta. De fet, abans de complir-se el primer minut ja hauria pogut avançar-se en el marcador en una claríssima ocasió de Chavarría, després d’un incomprensible desajust defensiu local, que ha avortat Mackay amb una sortida monumental.

Un ensurt considerable que marcaria la dinàmica del duel a la primera part. Un Sabadell incòmode s’ha vist superat per la velocitat d’un Màlaga que semblava jugar amb una marxa més. Ha trobat el premi a la seva insistència al quart d’hora en una acció que ha tornat a posar en evidència tot el sistema defensiu arlequinat. Una paret entre Luis Muñoz i Iván Calero l’ha culminat el lateral esquerre amb qualitat, sense opció per Mackay.

Curiosament el 0-1 ha arribat després de la primera ocasió arlequinada en una rematada de Néstor que ha rebutjat Dani Barrio. I el castellonenc ha tornat a ser protagonista només 3 minuts més tard restablint la igualada al marcador amb un cop de cap impecable a centrada de Josu. Un gol importantíssim que ha evitat un possible enfonsament anímic de l’equip arlequinat. Ha servit per recuperar l’alè, contrarestar el domini visitant i capgirar la tendència del partit. També ha pogut recuperar la possessió i amb pilota el Sabadell d’Hidalgo gaudeix. Ha buscat les pessigolles a la defensa visitant i de fet, ha gaudit de tres opcions pel 2-1. Una nova rematada de Néstor i la primera d’Stoichkov després de robar-li la cartera a Escassi han trobat la bona resposta de Dani Barrio. I una canonada d’Undabarrena ha marxat desviat. També el Màlaga ha pogut marcar en un xut massa creuat de Julio. El Sabadell ha arribat al descans amb millors sensacions després d’un inici de partit molt preocupant.

El gol de Néstor Querol no ha servit per puntuar / Lluís Franco

La segona meitat ha començat amb imprecisions mútues, sense un dominador clar, però el Sabadell, millor col·locat, ha sabut controlar el joc i no ha passat per les angúnies de la primera. El partit ha entrat en una fase d’atonia, sense que passés gairebé res a les àrees. Antonio Hidalgo ha mogut peces, sobretot per combatre el cansament acumulat del dijous. Han entrat Guruzeta, Adri Cuevas i Aleix Coch en una primera tongada i posteriorment, Héber Pena i Aarón Rey per completar els cinc canvis en el minut 70. Entre els substituïts, un Stoichkov que, ben tapat, no ha pogut exhibir la inspiració de les anteriors jornades. Ho ha trobat a faltar el Sabadell.

Ha estat una segona part sense ocasions, però el Màlaga n’ha tingut prou amb una per avançar-se. Chavarría ha culminat una centrada de Rahmani per superar Mackay amb una rematada de cap gairebé sense oposició. Massa fragilitat i de nou a remolc. Amb molt poc els rivals fan mal al conjunt arlequinat. La reacció del Sabadell, però, mai ha arribat. S’ha vist embolicat en la xarxa defensiva visitant i les seves arts per perdre temps. El festival de targetes han alentit encara més el joc i fins i tot ha estat expulsat Antonio Hidalgo per les seves protestes. Tampoc l’afegit de 7 minuts ha servit per salvar almenys un punt i el Sabadell culmina una setmana nefasta amb un ‘0 de 6’ a la Nova Creu Alta, on ja ha perdut 4 partits, i s’enfonsa perillosament al pou de la taula. El pròxim duel al Nuevo Las Gaunas per enfrontar-se a un rival directe com el Logronyès ja tindrà sabor a urgències.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Mackay; Pedro Capó, Juan Ibiza, Grego Sierra (Aleix Coch, m. 66), Josu, Ángel Martínez, Víctor Garcia, Undabarrena (Adri Cuevas, m. 58), Edgar (Guruzeta, m. 58), Stoichkov (Aarón Rey, m. 70) i Néstor (Héber Pena, m. 70).

Màlaga: Dani Barrio; Mejías (Cristian, m. 46), Juande, Calero, Escassi, Ismael (Benkhemassa, m. 84), Luis Muñoz, Chavarría, Jairo (Rahmani, m. 56), Ramón (Matos, m. 84) i Julio (Jozabed, m. 69).

Àrbitre: Juan Luis Pulido Santana, Comitè Las Palmas. Grogues: Undabarrena, Héber Pena, Guruzeta, Pedro Capó; Ismael, Jozabed, Rahmani; Vermella: Antonio Hidalgo (per doble amonestació, m. 88).

Gols: 0-1, minut 15: Iván Calero; 1-1, minut 18: Néstor; 1-2, minut 74: Chavarría.

Incidències: Estadi Nova Creu Alta. A porta tancada.

Antonio Hidalgo: “No podem ser tan fràgils”