Ciutat

Entren a l’escola Joan Maragall i provoquen múltiples destrosses al centre

El conserge de l’escola Joan Maragall, de Can Puiggener, s’ha trobat aquest dilluns amb el centre educatiu regirat per un acte de vandalisme. Gerros i arbres trencats, dues portes rebentades, pintura per terra o calaixos buidats. A falta de confirmació policial, la directora, Cristina Amat, sospita que els autors de les bretolades són menors i que ja han estat enxampats, ja que haurien robat un ordinador que avui ha estat retornat per la Policia Municipal.

Les destrosses es van produir, primer, al pati de l’escola. Els autors van fer malbé els projectes que els infants del centre tenien a l’espai: els arbres plantats i pintats, un cotxe infantil fet de fusta o, per exemple, els nius d’ocell que s’havien fabricat juntament amb l’ADENC.

Es van fer malbè projectes educatius / CEDIDA

Després, van aconseguir entrar a dins del centre, on van escampar pintura per terra, van esbotzar dues portes i es van endur un casset -que s’ha trobat a fora, trencat- i l’ordinador que més tard s’ha pogut recuperar. Al menjador, els autors van regirar calaixos. A la cuina es van deixar la porta de la nevera, que també van remenar, mal tancada. En conseqüència, el menjar de l’interior s’ha fet malbé. “És vandalisme per vandalisme”, lamenta Amat.

Destrossa a l’escola Joan Maragall / CEDIDA 

La direcció ha acudit als Mossos d’Esquadra. A comissaria, els han explicat que la Policia Municipal ja havia fet un atestat durant el cap de setmana, poc després que les bretolades es produïssin.

Un precedent

No és la primera vegada que passen uns fets d’aquest tipus en una entitat educativa del barri de Can Puiggener. El maig del 2019, algú va colar-se de matinada a l’esplai Baldufa i es va emportar diners de la caixa forta i material per valor de 6.000 euros.

“Volem més vigilància al nostre barri”

Els nens del cicle mitjà de l’escola, a qui els autors han malmès els projectes pedagògics, han expressat a través d’una carta el seu rebuig als actes de vandalisme. “Volem tenir una escola bonica i algú sense cor ens ha volgut fer mal , però nosaltres lluitarem per tenir l’escola més bonica de Sabadell. Demanem a aquest “algú” que no ho torni a fer”, expressen.

En el text, també hi ha una petició municipal: “Demanem a l’Ajuntament de Sabadell que posi més vigilància al nostre barri”.

Carta oberta dels alumnes de l’escola Joan Maragall

Carta dels alumnes de l’Escola Joan Maragall

Comentaris
To Top