ESPORTS

El Sabadell té marge de maniobra per aixecar el cap i sortir del pou

Els jugadors d'Antonio Hidalgo celebrant l'últim gol de Néstor que no va servir per guanyar el Màlaga / Lluís Franco

Disputada l’onzena jornada -10 en el cas del Sabadell, amb el duel pendent contra l’Alcorcón- es pot parlar del primer quart de temporada en la llarguíssima Segona Divisió A. El conjunt arlequinat, amb 7 punts, ocupa zona de descens i es trobaria a 3 punts reals dels llocs de permanència que ara marca el Saragossa. Sembla molt aviat per parlar dels punts necessaris per assolir la permanència, però les estadístiques dels últims anys assenyalen la xifra màgica dels 50 punts. A vegades n’hi ha hagut prou amb menys (fins i tot 46) i altres més (com els 51 de la temporada anterior).

És evident que els paràmetres actuals del Centre d’Esports serien totalment insuficients per acostar-se a aquesta cota dels 50 punts. Els d’Antonio Hidalgo només han aconseguit el 23,3% dels punts disputats fins ara. Amb 32 jornades i 96 punts per disputar, el marge de maniobra per aixecar el cap i sortir del pou és ampli, però els arlequinats estan obligats a millorar notablement el seu percentatge de puntuació. De fet, necessitarien acostar-se al 45% (43 punts en 32 partits) per arribar als famosos 50. Això significaria, per exemple, fer una mitjana de 4 punts cada tres jornades. De fet, el Sabadell ja va ser capaç de fer un notable ‘7 de 9’ (empat a Saragossa i victòries davant Leganés i Ponferradina), però arrossega el gran dèficit de l’inicial ‘o de 15’.

Les dues últimes derrotes contra l’Almeria i el Màlaga a la Nova Creu Alta han trencat la dinàmica positiva i han impedit fer un salt important sortint de la zona vermella. La reacció implica millorar en diversos aspectes com evitar les desconnexions que costen gols en l’últim tram dels partits: en 6 de les 7 derrotes s’ha encaixat a partir del minut 75, com va passar a les dues últimes jornades. També és fonamental recuperar la solidesa. La prova és que quan Mackay manté la porteria a zero, el Sabadell ha puntuat.

L’objectiu més immediat és l’importantíssim duel de diumenge que ve (18.30 hores) al Nuevos Las Gaunas davant un Logronyès que travessa el seu millor moment -suma tres victòries consecutives-, però segueix sent un rival directe per la permanència. Antonio Hidalgo va decidir concedir dos dies de descans als seus homes després d’afrontar 5 partits en 15 dies i a partir d’aquest dimecres començaran a preparar el partit de Logronyo. Per cert, el tècnic de Canovelles no podrà asseure’s a la banqueta després de la seva expulsió de diumenge passat. L’acta no reflecteix cap insult, només protestes reiterades, i tot apunta a una mínima sanció. El seu segon, Juvenal Edjogo, tampoc pot estar a la banqueta per un tema burocràtic i sembla que serà l’analista Ignasi Salafranca qui farà les funcions d’entrenador. De fet, ja és habitual veure’l a la zona tècnica donant instruccions en les accions d’estratègia en cada partit.

Comentaris
To Top