Ciutat

Inicien una campanya de micromecenatge per construir la Víbria de la Creu Alta

La Colla de Diables i Banyetes de la Creu Alta ha iniciat una campanya de micromecenatge per finançar La Víbria de la Creu Alta, que formarà part del bestiari popular de Sabadell i Catalunya. Malgrat que no volen revelar els detalls de la bèstia abans d’hora, José Luis Fernández, membre de la colla, avança que serà femella, amb un disseny fresc, amb trets característics dels dracs i aus i una boca “molt especial”. “Està vinculat a l’imaginari popular i a històries del barri”, diu Fernández.

L’entitat ja disposa de pràcticament la meitat del pressupost per fer viable el projecte, però han d’aconseguir 3.000 euros addicionals per construir la figura, a càrrec de Xavi Badia, del Taller La Gàrgola. Fernández avança que la intenció és que sigui una realitat abans que acabi el 2020: “Volem que s’estreni per la festa major de la Creu Alta 2021, presentar-lo en un espectacle de foc”.

El projecte de la Víbria va néixer durant la nit de Sant Jordi 2019, segons fonts consultades de la colla, van trobar un ou misteriós a El Tallaret. L’entitat assegura que la cria de bèstia que s’està gestant dins l’ou és femella. La bèstia disposarà de diferents punts de foc –boca, ales, cua i extremitats–, les seves mides seran de tres metres de llarg i dos metres d’alçada i es fabricarà amb material lleuger.

A canvi de les aportacions, la colla ha previst recompenses per regalar durant les festes de Nadal. Polseres, samarretes, una xapa metàl·lica, ampolla de vi blanc i un obsequi sorpresa per les aportacions més grans.

La Víbria neix a la Creu Alta

Comentaris
To Top