Ciutat

Sabadell activa alarmes per evitar robatoris de cable en l’enllumenat públic

Sabadell disposarà d’alarmes antirobatori per evitar sostraccions de cablejat en l’enllumenat públic. El govern municipal ha aprovat un partida de 159.781 euros per col·locar sistemes d’alerta a tres quadres de la ciutat. La inversió també servirà per reposar cable i altres elements robats en l’espai públic, i s’aprofitarà l’obra per posar un sistema de control a cada fanal per a evitar nous furts. “El cable robat a la via pública és un problema actualment”, assenyalen des de l’Ajuntament.

Les obres d’instal·lació s’allargaran quatre mesos i afectaran dues zones que concentren un gran volum de robatoris: els barris del Centre (districte 1) i Torre-romeu i el Poblenou (districte 7). És una primera part de l’actuació, que després ha de seguir en d’altres punts de la ciutat. “Encara quedaran zones pendents per arreglar”, assenyala el tinent d’alcaldessa i portaveu del Govern, Pol Gibert, que ha expressat la seva preocupació per aquest tipus de delinqüència en l’espai públic.

/ V.ROVIRA

Control policial de la llum

L’Ajuntament va instal·lar un nou sistema de detecció en línia de robatori de cable el passat gener. Es tracta d’uns dispositius que controlen en temps real les línies d’alimentació dels punts de llum en instal·lacions d’enllumenat a l’exterior, amb l’objectiu de detectar en temps real qualsevol intent de sostracció.

Un aparell centralitzador controla diferents circuits per detectar qualsevol anomalia per avisar la Policia Municipal. Aquesta inversió es produeix després que l’Ajuntament hagi anunciat la renovació de fins al 90% dels punts de llum de Sabadell a través d’una despesa addicional de 10 milions d’euros.

Un 90% de l’enllumenat públic de Sabadell serà de tecnologia LED

Comentaris
To Top