MONTSE GONZÁLEZ

Aquest Ajuntament tracta a tothom de la mateixa manera

[Per Montse González, tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu]

Benvolgut senyor Patsi. M’adreço a vostè a través d’aquest mitjà de comunicació –com va fer vostè dissabte– per agrair-li l’oportunitat de deixar clar que, tal com ha pogut comprovar, aquest Ajuntament tracta tothom de la mateixa manera. Tingui un nom il·lustre, surti a la tele o sigui una persona anònima. Efectivament, ser un periodista conegut no el fa diferent de la resta i ningú de l’Ajuntament deixarà de fer bé la seva feina perquè vostè es queixi públicament.

Si alguna cosa tenim clara al Govern municipal és que no transgredirem cap norma legal. I suposo que sap que treure una multa quan no s’escau és un delicte, que no només s’aplica a les autoritats i funcionaris, sinó també als inductors. El que diu vostè que “parlant la gent s’entén” es pot dir de l’activitat política en general, però no en el marc d’un procediment sancionador com és el seu cas.

Anem per parts. En el seu article explica que li van imposar una sanció per aparcar davant d’un gual al gener. I em retreu directament, entre altres coses, que encara “espera contactar” amb mi per parlar d’aquest tema. No sembla gaire ètic que aprofiti la seva condició de periodista, amb accés privilegiat als mitjans, per utilitzar-la en benefici propi.

Tal com diu, ha trucat a la meva secretària diverses vegades des de fa menys d’un mes, quan se li va notificar la sanció i la desestimació del recurs. També és cert que l’últim cop –divendres passat– la va amenaçar de publicar un article al Diari si jo no l’atenia. L’article es va publicar l’endemà que la meva secretària li digués que jo no el rebria.

No el rebo perquè, com hauria de saber, no puc desviar-me del que conclouen els tècnics municipals que han analitzat la situació. Si ho intentés, estaria incorrent en prevaricació administrativa, que consisteix a aprovar una resolució sabent que és injusta i arbitrària. Cosa que, evidentment, no faré.

Atenent la seva demanda com a ciutadà, sí que em vaig informar de què havia passat i he constatat que la seva situació és la mateixa que la de centenars de persones que han estat sancionades i han presentat recurs. Després de rebre les seves al·legacions es van fer les comprovacions oportunes i s’ha conclòs que el recurs s’havia de desestimar. Com veu, tampoc no té raó quan, d’una manera grollera, acusa els treballadors municipals de “no aixecar el cul de la cadira”. Li recordo el codi deontològic dels periodistes de Catalunya, que diu que no s’han d’usar expressions injurioses ni difondre dades imprecises o sense base suficient que puguin lesionar la dignitat de les persones i provocar dany o descrèdit a entitats públiques o privades.

Vostè utilitza el terme “burocràcia” en la seva accepció més pejorativa, quan el que vostè anomena “burocràcia” constitueix un sistema absolutament garantista per als ciutadans davant de les decisions de qui exerceix legítimament el poder, per evitar –precisament– conductes contràries a dret.

També li recordo que, afortunadament, al nostre sistema hi ha divisió de poders, de manera que si no està d’acord amb les resolucions administratives, pot recórrer als tribunals. Aquesta és l’essència de la democràcia.

Aquests dies, quan tots estem pendents dels resultats electorals dels Estats Units, ens felicitem que el poder resideixi en el poble i no en cap establishment, per fort que sigui. Estic segura que tots i totes volem per a la nostra ciutat el comportament exemplar que s’ha d’exigir als dirigents polítics, designats per la voluntat popular. Volem una democràcia legítima o una república bananera?

Comentaris
To Top