ESPORTS

El Mercantil de Juanjo Beltran desprèn bones sensacions

Juanjo Beltran a la banqueta en l'estrena contra el Badalona / Lluís Franco

Després d’una pretemporada atípica, un cas positiu de Covid-19, una quarantena i un primer ajornament a Girona, per fi va debutar el CE Mercantil a la Lliga Nacional juvenil. Ho va fer amb un empat agònic i amb gust de victòria davant el Badalona després d’igualar un advers 1-3 als últims sis minuts. Una remuntada amb un petit secret, com ens explica el seu tècnic, Juanjo Beltran. “Alguns dels jugadors que havia tingut al cadet ja ho havien fet altres vegades i ara hi van creure. Vam col·locar el central a dalt i ens va sortir bé”, diu.

El Juanjo és un home de la casa, amb una brillant trajectòria en diferents categories de l’entitat. El director esportiu mercantilista, Carlos López, que feia d’entrenador l’any passat i ara dirigeix el Rubí de Primera Catalana, ha confiat en ell. És el seu debut a la Lliga Nacional juvenil. Com la majoria dels seus jugadors. “Cap d’ells havia jugat un partit sencer en aquesta categoria. Han pujat alguns del cadet i juvenil B i la resta vénen de Preferent o Primera Divisió. Potser no hem pogut triar el que volíem, però són nois amb fam de fer coses. Les sensacions del primer partit van ser bones davant un rival molt expert. Els tres gols encaixats són errades individuals i això és el que cal corregir”.

L’objectiu només pot ser la permanència, però amb l’atípic format actual, Juanjo Beltran no descarta res. “Pots enganxar una bona dinàmica i per què no colar-se en la fase d’ascens? D’entrada ja ens asseguraria la permanència, que és la nostra meta reial”. Ara ja toca pensar en la visita a la ‘Dani Jarque’ per enfrontar-se a l’Espanyol B. “Jugar en un escenari com aquest ja és una gran motivació”, diu el tècnic.

El juvenil A és l’únic equip del Mercantil que pot entrenar i jugar ara mateix a causa de les restriccions de la Generalitat en l’àmbit esportiu català. De fet, aquesta setmana es faran els primers testos d’antígens promoguts per la Federació Espanyola de futbol. “Això és una gran notícia, però penso que hauria de fer-se a totes les categories. L’esport és una faceta molt important que fomenta la disciplina i pot evitar altres activitats no tan saludables. S’hauria de fer alguna cosa per no parar-ho tot”, subratlla.

Comentaris
To Top