Ciutat

Dentix tanca a Sabadell i deixa els seus pacients amb el tractament a mitges

L'establiment Dentix a Sabadell / Lluís Franco

La clínica dental Dentix ha tancat temporalment i fins a nou avís el seu local a Sabadell i ha deixat els seus pacients amb el tractament –ja pagat– a mitges. Juan R., un dels afectats, ha explicat a aquest diari que es va presentar ahir a la clínica dental, ubicada a Rambla, 84, i que la va trobar amb les portes tancades. De fet, fa just una setmana que l’empresa va presentar concurs de creditors en l’àmbit estatal.

El Juan va finançar un tractament de 4.000 euros i ara es troba “amb la boca a mig arreglar” i “amb un deute amb la financera”. El seu cas no és aïllat. “Desenes de persones s’han vist en la mateixa situació, venen a la nostra botiga i a preguntar si en sabem alguna cosa. Ens hem trobat persones que han pagat fins a 10.000 euros”, assegura una comerciant de la Rambla.

Segons un comunicat de la companyia, la mesura és temporal, fins que l’administració concursal que designi el jutjat mercantil número 2 de Madrid “adopti les mesures que estimi convenients”. L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana als clients de Dentix que reclamin els diners tant a la cadena dental com a la financera, que assumeix els tractaments a terminis.

Segons Facua, Dentix arrossegava problemes de finançament des de l’any 2018. A mitjans del 2020, després del període de desescalada, Dentix va reobrir un nombre reduït d’establiments, entre ells el de Sabadell. Però l’empresa ha acabat declarant el concurs de creditors, ja que no ha pogut fer front als deutes contrets amb KKR, BBVA i Cetelem, els seus principals finançadors.

Comentaris
To Top