Ciutat

El Taulí ja analitza una mitjana de 1.000 tests PCR diaris, set vegades més que en la primera onada

L’hospital sabadellenc té ara més capacitat de fer tests / VICTÒRIA ROVIRA

L’hospital Parc Taulí ha multiplicat la capacitat de fer proves PCR per set respecte a l’inici de la pandèmia. El Laboratori de Microbiologia del centre hospitalari realitza una mitjana de 1.000 tests PCR diaris, amb un temps de resposta d’entre 80 minuts i un màxim de 24 hores, segons l’hospital.

La corporació estudia les proves de pacients del Servei d’Urgències i de preoperatoris, de Salut Laboral i de pacients d’atenció primària –totes les realitzades al CAP Can Rull i una part de les del CAP Sant Fèlix i del CAP II Cerdanyola-Ripollet–. Un 5% també provenen de l’Hospital Quiron Salud del Vallès. Fins ara, i pel que fa als resultats, els percentatges més alts de positius s’han detectat en tests provinents dels CAPs (10-12%) i del servei d’Urgències (6%).

L’augment de la capacitat de tests és especialment important en aquest moment de l’epidèmia. Els contagis ja han començat a recular, però els ingressos hospitalaris es troben encara a dalt de la corba. Segons el mateix Taulí, es preveu que el punt màxim de pressió hospitalària es produeixi a finals d’aquesta setmana.

Tres sistemes preparats

El Laboratori del Parc Taulí disposa, actualment, de tres sistemes diferents per realitzar aquests processos d’anàlisi de les proves PCR, cadascun dels quals amb diferents capacitats i temps de resposta, i que s’utilitzen en funció de la prioritat amb què arriba la petició de cada prova.

Els processadors més ràpids, destinats a les determinacions urgents (dues unitats de DiaSorin), tenen capacitat per analitzar vuit mostres en cada cicle, mentre que els dos grans aparells de Grífols permeten analitzar un màxim d’entre 1.000 i 1.200 mostres al dia entre tots dos, en cicles de 3,5 hores. Cal tenir en compte que, a aquest darrer sistema, també cal sumar el temps del procés previ d’inactivació de les mostres, que es porta a terme de manera manual per un tècnic a la campana de bioseguretat.

Comentaris
To Top