Ciutat

La 15à Festa del Vi Novell, en format virtual

La Montse Coca i l'Aleix, a la bodega Coca / O.E.

No hi haurà parlaments. Tampoc aglomeracions ni talls de carretera al carrer Brutau. En la 15à edició de la Festa del Vi Novell, Cal Coca ha decidit optar pel format virtual per difondre la tradició.

La Festa del Vi Novell estrena el primer vi de l’any, coincidint amb Sant Martí, l’11 de novembre. Montse Coca, propietària de la bodega, explica que el vi no té ni un mes i mig de vida. “És molt suau, aromàtic i afruïtat. Fa olor a raïm”, diu.

On hi ha ram, hi ha mam. I si es de pi, es de bon vi.

Seguint amb la dita popular, la bodega penja una branca de pi a la façana. Durant els 15 anys de tradició a Sabadell, s’ha penjat amb un espectacle cultural diferent. “Covidàvem a una copa de vi als assistents, la festa arreplegava a 600 persones cada any”, recorda Coca. Però aquest any no podien deixar Sabadell sense bon vi.

La festa i els parlaments s’han celebrat de forma virtual, però la bodega obsequiarà amb vi novell per prendre a casa a les persones que s’apropin a la bodega des d’avui dissabte cap endavant.  “Volem que la gent ho celebri a casa, però que ho celebri”, assegura Coca.

La Bodega Coca és la darrera bodega tradicional de Sabadell, que van posar en marxa els avis de Montserrat Coca l’any 1919. Ara, ella i el seu fill Aleix estan al timó del negoci.

Comentaris
To Top