Ciutat

La Creu Roja repartirà joguines per a un miler de nens

L’entrega de joguines de La Creu Roja, en una fotografia d’arxiu / cedida

Cap nen sense regal. La Creu Roja de Sabadell ha iniciat la campanya de recollida de joguines per repartir entre els infants en situació de vulnerabilitat a la ciutat. Segons dades de Creu Roja Sabadell, ja hi ha inscrites 850 famílies, malgrat que preveuen superar el miler d’entregues durant aquests mesos només a Sabadell, xifres similars a les de l’any passat, que van atendre 1.012 beneficiaris a la nostra ciutat. Les famílies podran dirigir-se a la Fira Sabadell, on es durà a terme l’entrega de joguines, a partir del 30 de novembre. 

Protocols extraordinaris

Els voluntaris de la Creu Roja ja estan adequant l’espai per habilitar les mesures sanitàries pertinents. En aquesta edició, s’incorporarà el model que es va implantar l’any anterior: “Ja no s’entregaran packs de joguines, ara s’ha apostat pel format botiga. Hem habilitat estants, perquè les famílies puguin escollir una joguina principal i un parell de complements per a cada infant”, explica Míriam Muñoz, referent de Creu Roja Joventut a Sabadell.

Aquest cop, però, no seran els usuaris qui manipulin els productes, sinó els 70 voluntaris –xifres provisionals– que s’han adherit a la campanya d’entrega de joguines per a la campanya 2020-2021. En l’edició anterior, van ser 37 les empreses i entitats col·laboradores que van entregar joguines a la causa. I 83 persones es van adreçar a la seu de Creu Roja Sabadell a entregar-ne a títol individual. Muñoz explica que enguany es repartiran les joguines que van quedar de la campanya anterior, malgrat que moltes empreses locals han mostrat el seu interès a participar-hi. 

No tot s’hi val. Les joguines han de ser per estrenar i no poden ser de caràcter bèl·lic ni joguines sexistes per tal de “respectar els valors de l’entitat”. Muñoz afegeix que “tot infant mereix estrenar una joguina, independentment de  la seva situació”. La campanya La joguina educativa continuarà vigent, per segon any consecutiu, a les quatre poblacions de referència de Creu Roja Sabadell: Sabadell, Barberà, Badia i Sant Quirze.

Comentaris
To Top