Ciutat

Salut mantindrà tancat el consultori mèdic del Poblenou de forma indefinida

L'accés al consultori local del Poblenou / LLUÍS FRANCO

El consultori mèdic del Poblenou està tancat des de mitjans de març, amb la primera onada de la pandèmia. I així seguirà de forma indefinida tot i les reiterades peticions de l’Ajuntament de Sabadell, l’associació de veïns del barri i la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS).

L’argument del CatSalut és que l’espai on s’ubica aquest servei no permet garantir el doble circuit covid i no-covid que asseguren que cal en una situació com l’actual de pandèmia. I, per tant, ha d’estar tancat. La gerent de la regió sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, assegura en una carta en resposta a la petició d’obertura per part de la regidora de Salut de l’Ajuntament, Sònia Sada, que “en aquest context, no serà viable tornar a obrir un Consultori com el de Poblenou i haurem de concentrar els esforços en garantir la millor atenció al CAP La Serra”.

En la missiva de Sada, que data del 22 d’octubre i la resposta del 6 de novembre, el consistori proposa ubicar el servei mèdic en un altre espai, però Salut respon que se centra en donar la millor atenció al CAP més proper, el de La Serra, a Torre-romeu. Tanmateix, des del departament asseguren que s’ha potenciat l’atenció domiciliària als pacients crònics i vulnerables del barri per evitar que s’hagin de desplaçar. Així, segons les dades de la conselleria en el darrer any les visites domiciliàries d’infermeria s’han incrementat en un 62,3% i les de medicina en un 32,2%. La missiva també es va enviar a la directora del Servei d’Atenció Primària de l’ICS al Vallès Occidental, Montserrat Teixidó i a la directora de Sector sanitari Vallès Occidental Est del CatSalut, Núria Serra.

Al llarg dels darrers dies la FAVS ha posat en marxa una recollida de signatures digital per reclamar que es reobri el consultori mèdic del Poblenou. Ja n’hi ha 566.

El consultori del Poblenou comptava amb una metgessa i una infermera, i té 8.900 habitants assignats segons les dades de Salut. Es tracta del centre mèdic més aïllat de Sabadell, també el més petit.

Comentaris
To Top