El Sabadell torna a viure el malson dels últims minuts a Las Gaunas (1-0)

Un gol del Logronyès a la recta final condemna de nou al conjunt arlequinat

Edgar Hernández ha gaudit de la millor opció amb un llançament a l'escaire amb el 0-0 / CEDIDA (LFP)

Es repeteix la maledicció de la recta final dels partits. Un gol en el minut 83 ha condemnat al Sabadell a la tercera derrota consecutiva al Nuevo Las Gaunas. El travesser ha jugat en contra en un gran llançament d’Edgar encara amb el 0-0 en la millor fase arlequinada, però la situació comença a ser angoixant. El més preocupant és perdre davant un Logronyès que tampoc ha fet mèrits per sumar la seva quarta victòria seguida.

Juan Hernández, baixa des del partit a Saragossa, ha estat la gran novetat en l’onze d’Antonio Hidalgo, qui, sancionat, ha vist el partit lluny de l’àrea tècnica on l’analista Ignasi Salafranca ha agafat la responsabilitat. El plantejament arlequinat, amb el doble pivot ÁngelUndabarrena i Óscar Rubio per banda dreta, pretenia, per sobre de tot, controlar el partit. I això ho ha aconseguit el Sabadell a la primera part. No ha passat per moments d’angúnia davant un Logronyès amb una possessió estèril.

De fet, no ha passat gairebé res en els primers 45 minuts. El ritme ha tingut un to baix i cap dels dos equips ha volgut arriscar. El pla del conjunt arlequinat era clar: no veure’s sorprès i intentar aprofitar alguna acció a la contra mitjançant Edgar o Stoichkov. Però de nou s’han posat de manifest els problemes del Sabadell en la creació de joc. Perdia la pilota amb massa facilitat. Ha estat un primer temps farcit d’imprecissions. El lamentable estat del terreny de joc, molt tou i amb forats considerables, tampoc ha ajudat l’hora de combinar.

El millor resum és un únic xut entre pals, del local Paulino, que ha parat Mackay sense problemes. El Logronyès ha tingut més arribades, però sense cap sensació de perill. Les notícies en atac del Sabadell han arribat quan ha aparegut Stoichkov. Una gran maniobra en el minut 35 ha acabat amb una passada a l’interior de l’àrea, però no ha trobat destinatari. Poc després, el gadità ha provat el xut i un defensa ha desviat a córner. Escàs bagatge per aspirar al gol d’ambdós equips.

A la represa, el guió del partit ha canviat. El Sabadell ha agafat clarament les regnes. Ha augmentat la pressió a dalt i ha gaudit de la pilota. Tot això s’ha traduït en més sensació de perill, però sense trobar ocasions clares. La millor opció ha arribat a pilota parada, amb un gran llançament d’Edgar Hernández que s’ha estavellat a l’escaire. Aquesta vegada el pal ha jugat en contra. Hauria estat la justa recompensa a la millor proposta de l’equip arlequinat, amb el jove David Astals sobre la gespa. No jugava des del primer partit a Vallecas.

Sense gol és impossible. El partit semblava controlat, però el fantasma dels últims minuts ha tornat a aparèixer. És un malson. El Logronyès, gairebé en la seva primera aproximació a l’àrea del segon acte, ha batut Ian Mackay amb un xut inapel·lable del colombià Leo Ruiz. Una combinació letal després d’una pèrdua de pilota arlequinada al mig del camp. Un gerro d’aigua glaçada. Una història que es repeteix. Els tres últims canvis a la desesperada -han entrat Adri Cuevas, Xavi Boniquet i Guruzeta– no han canviat res. El conjunt de La Rioja ha gestionat a la perfecció la recta final i fins i tot ha pogut sentenciar en dues contres. El Sabadell marxa sense res del Nuevo Las Gaunas per primera vegada i es continua enfonsant a la part baixa de la taula.

Fitxa Tècnica

Logronyès: Santamaria; Iago López, Gorka, Bobadilla, Iñaki Saénz, Oloetxea, Paulino (Zelu, m. 37), Errasti (Jaime Sierra, m. 62), Andy, Rubén Martínez (David González, m. 62) i Leo Ruiz (A. Vitoria, m. 80).

Sabadell: Mackay; Pedro Capó (Adri Cuevas, m. 85), Juan Ibiza, Grego, Josu, Ángel Martínez (Xavi Boniquet, m. 85), Óscar Rubio (Victor Garcia, m. 75), Undabarrena (Guruzeta, m. 85), Edgar, Stoichkov i Juan Hernández (David Astals, m. 62).

Àrbitre: Miguel Ángel Ortiz Arias, Comitè madrileny. Grogues: Ángel Martínez, Victor García; Gorka Pèrez.

Gol: 1-0, minut 83: Leo Ruiz.

Incidències: Estadi Las Gaunas. Gespa en pèssimes condicions. Pluja a la segona part.

Antonio Hidalgo: “Tot cau de l’altre costat”