EL PERSONATGE

L’(alta)veu que impulsa el talent local al centre de Sabadell

L’Arbey és el cantant del grup de rock Jack Sinners i ha format part de Yerbajo i Oído y Roma, en què es recollien temes propis que componia el grup / Victòria Rovira
L’Arbey és el cantant del grup de rock Jack Sinners i ha format part de Yerbajo i Oído y Roma / Victòria Rovira

Canta per amor a l’art. Com a forma d’expressió, potser com a teràpia. Però lluny de cap pretensió comercial. Arbey Guevara (Cali, 1986) forma part de l’engranatge cultural de Sabadell. És propietari del bar Morrosko i sempre ha aixoplugat la cultura local. “No som conscients del talent que hi ha a Sabadell”, sosté el també músic i compositor. Tant, que no s’explica com no estan triomfant en l’àmbit mundial grups amb segell local com Wild Goats.

Guevara va aterrar a la nostra ciutat el 2003 i va absorbir tota una explosió d’arts a Ca l’Estruch. Allà és on va fer el seu primer tast del talent local. Poc després, va entrar a formar part de la sala Breakout de Sabadell –ara, Va de Música–, on es va acabar de submergir en l’esfera cultural. Ha acollit grups musicals d’arreu del món: “Ens escrivien dels Estats Units, Rússia, Ucraïna, Anglaterra, Alemanya…” enumera l’Arbey. Tot i això, admet que el seu públic sempre ha donat més suport als músics made in Sabadell i rodalia.

Més endavant, va llançar-se de cap a la piscina amb el seu projecte al Morrosko, un híbrid entre l’aposta gastronòmica i l’oferta cultural. “No ens enganyem, invertir en cultura no és econòmicament rendible tal com estan les coses. Però és imprescindible que es mogui”, diu.

Músic i compositor

El seu primer contacte amb la música va ser quan era un nen. El seu somni era dedicar-s’hi professionalment, i va aprendre de forma autodidàctica a tocar la guitarra i a cantar. Actualment, forma part de Jack Sinners, un grup de versions de rock que s’ha creat “de forma desenfadada”. Amb el grup Yerbajo va publicar el seu primer disc, Demasiada luz. I amb Oído y Roma, ell era qui componia les lletres dels temes.

Per ell, entre bastidors és on realment es mostra l’art a cara descoberta. Tant se val quina forma agafi: “La cultura es retroalimenta, es creen vincles molt forts entre artistes de mons diferents”, considera. El músic és totalment camaleònic. És amant del rock brunch però si es descuida el podem enxampar cantant els temassos de Lady Gaga. Creu fermament que el teixit cultural de Sabadell és “valent” malgrat que està “totalment desemparat”. Ara la situació és totalment contraproduent, però no pensa tirar la tovallola. “Faré l’impossible per tirar endavant”, es convenç. Sigui com sigui, a l’Arbey li va la guerra “més que una altra cosa”.

L’Arbey és el cantant del grup de rock Jack Sinners i ha format part de Yerbajo i Oído y Roma, en què es recollien temes propis que componia el grup / CEDIDA

Comentaris
To Top