Ciutat

La demanda al Banc d’Aliments es dispara un 40%

Magatzems buits i una necessitat que creix un 40%. Aquesta setmana s’inicia el Gran Recapte, una campanya que suposa el 25% de les aportacions que rep el Banc d’Aliments. Una cita que apel·la a la solidaritat sabadellenca, aquest any, en un nou format. “En aquesta edició es faran aportacions econòmiques, no es recolliran aliments”, explica Ferran Escala, delegat del Banc d’Aliments a Sabadell.

Només a la nostra ciutat, la demanda al Banc d’Aliments ha crescut amb més de 600 noves famílies. En aquest sentit, l’entitat fa una crida a la solidaritat: “Ara és més necessari que mai”, sosté Escala. Així, del 16 al 21 de novembre es podrà fer una aportació des de les caixes d’alguns supermercats d’entre 3 i 50 euros. Fins al 16 de desembre es podrà fer una aportació amb la compra on-line o de forma directa al Banc d’Aliments, també amb opció Bizum.

Tenim els magatzems buits d’aliments“, afegeix Ferran Escala. La nova modalitat de recollida, adoptada a causa de la pandèmia, permetrà invertir el recapte en els aliments necessaris: “A vegades veiem que falta un producte i en sobra d’altres, el nou format permetrà que això no passi”, remarca. Tampoc la data de caducitat serà un problema, es buscaran productes de llarga durada.

Només a Sabadell, l’any passat es van recollir 85.000 quilos. Totes les aportacions que es recullen a la ciutat es distribueixen entre les entitats socials de Sabadell, on hi acudeixen les famílies derivades per serveis socials.

Comentaris
To Top