Ciutat

Restaurants oberts per dinar, esport a l’aire lliure i cultura al 50%: el pla de Salut

Restaurants oberts per dinar, esport a l’aire lliure i cultura al 50%: el pla de Salut per dilluns vinent

Terrasses podrien obrir al 50% / V.ROVIRA

El Departament de Salut ha elaborat una proposta per començar a reobrir sectors a partir de dilluns vinent, 23 de novembre, segons ha avançat El món a Rac1. A falta encara de l’aprovació del Procicat aquesta setmana, la cultura, l’esport i la restauració deixarien enrere algunes restriccions.

Equipaments culturals

A sobre la taula, hi ha que tots els equipaments culturals de fins a 600 persones puguin obrir amb un 50% d’aforament. Les sales de teatre, els cinemes i museus de Sabadell, per tant, podrien obrir. Amb aquesta limitació, també es podrien organitzar concerts.

Equipaments esportius

Podrien obrir, segons la proposta de Salut, els equipaments esportius a l’aire lliure, amb un 50% d’aforament. Les activitats es podran dur a terme en grups de màxim de sis persones, exceptuant l’esport federat.

En principi, les piscines també podrien reobrir, encara que es trobin en instal·lacions tancades.

Restauració

Salut planteja que la restauració pugui obrir des de les 6 h fins a les 17 h, amb un 30% d’aforament. Bars i restaurants podrien obrir terrasses i l’interior del local, ventilant adequadament.

La segona fase

Els departaments de Salut i Interior preveuen que aquest dilluns es passi a la primera fase de reobertura i es flexibilitzin les restriccions que hem explicat en els sectors de la restauració, la cultura i l’esport. Les mesures es mantindrien durant 15 dies.

Continuaria vigent el toc de queda i el confinament perimetral. També el límit de reunions amb un màxim de sis persones.

En una segona fase, que depenent de les dades epidemiològiques podria entrar en vigor el 8 de desembre, hi hauria més restriccions que es relaxarien:

  • El confinament de cap de setmana deixaria de ser municipal i passaria a ser comarcal.
  • Els gimnasos podrien obrir al 50%, també, en aquesta segona fase.
  • L’aforament de la restauració passaria al 50%.
  • Els equipaments culturals podrien omplir-se al 70%.
Comentaris
To Top