Ciutat

Un bloc d’habitatges de 25 famílies, sense llum al carrer Lepant

Endesa va tallar la setmana passada el subministrament elèctric a un bloc d’habitatges del carrer Lepant. Des d’aleshores, hi ha 25 famílies que no disposen de llum. La companyia justifica que va actuar perquè, després d’una inspecció de la Policia Municipal i la Policia Nacional, tenien constància que els residents estaven cometent frau elèctric, generant un problema “greu” de seguretat. Segons l’Ajuntament, “Endesa no va actuar a instàncies de la Policia Municipal”.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sabadell acusa Endesa d’actuar sense avisar, “provocant que no fos possible detectar i valorar possibles casos de persones en situació de vulnerabilitat”. El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, considera “inacceptable la forma de procedir d’Endesa”, la qual atribueix el fet de deixar “famílies sense llum en plena pandèmia”. La companyia es defensa i assegura que el consistori “és conscient de la problemàtica” que hi ha en el bloc d’habitatges.

Mentre l’Ajuntament exigeix a l’empresa que retorni “immediatament” el subministrament a les famílies afectades, Endesa sosté que només ho farà en cas que la instal·lació pugui “preservar la seguretat de les persones” i ofereixen regularitzar el comptador elèctric.

El consistori també ha expressat la intenció del consistori d’acompanyar els afectats en el procés de regularització del servei.

ERC demana que es denunciï Endesa

El portaveu d’ERC, Gabriel Fernández, exigeix l’Ajuntament que sancioni les companyies subministradores que tallen la llum als usuaris sense avisar, abans, els Serveis Socials municipals.

Comentaris
To Top