Ciutat

S’inaugura la placa de Sabadell Ciutat Amiga de la Infància

Placa Sabadell Ciutat Amiga Infància
Inauguració de la placa Sabadell ciutat amiga de la infància / D.S.

Aquesta tarda s’ha inaugurat la placa que reconeix Sabadell com a Ciutat Amiga de la Infància, pel període 2018-2022. El títol s’ha instal·lat a Ronda Ponent cantonada amb el carrer de Cellers i han assistit portaveus de diferents grups municipals. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, assegura que “ens fa molta il·lusió el títol, som una de les ciutats del món que dona suport polític, social i cultural els drets dels infants”. La placa que avui s’inaugura és un “reconeixement públic” d’aquest compromís.

L’any 2018 UNICEF Espanya va decidir otorgar-li aquest títol a la ciutat de Sabadell després que es constituís el Consell dels Infants i s’elaborès el Pla Local d’Infància i Adolescència de Sabadell. Aquest consell recull les inquietuds que tenen els infants i les millores que proposen a l’Ajuntament. Són propostes que abasten problemes de mobilitat, l’accés a l’habitatge, drets dels infants i d’altres. El guardó reconeix el treball de l’Ajuntament i la incorporació de línies de treball pels drets d’infants i adolescents a l’agenda política municipal.

Sabadell va presentar la seva candidatura a principis de l’any 2018, juntament amb altres municipis. Ja són 277 ciutats i pobles de tota Espanya els que formen part d’aquesta xarxa per a la defensa i promoció dels drets de la infància.  El programa Ciutats Amigues de la Infància pretén impulsar i promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l’àmbit local i fomentar el treball en xarxa entre els diferents municipis que formen part de la iniciativa.

Comentaris
To Top