Oci i cultura

El curtmetratge ‘Cua de sirena’, d’ActuaVallès, nominat als Premis Gaudí

Cartell oficial de l’Acadèmia del Cinema Català / DS

Sabadell ja té una pota als premis Gaudí. Cua de sirena, de fet, ha estat nominat com a Millor Curtmetratge. Es tracta d’un audiovisual impulsat per l’entitat ActuaVallès i que està dirigit per Alba Barbé i Serra (Sabadell, 1985), que ja va destacar amb el documental En Femme, que abordava la pràctica del cross-dressing a Barcelona. 

Barbé i Serra torna a la temàtica del gènere, amb una narració que pretén sensibilitzar al voltant de la diversitat de gènere, el lliure desenvolupament de la identitat i trencar amb el binarisme de gènere.  

I ho fa amb la tècnica de stop-motion, elaborada amb més de 5.000 frames diferents. L’animador i constructor dels escenaris és el mallorquí Miki Emes i la il·lustració original prové del traç de Joan Turu. Ara serà candidata a l’edició XIII dels Premis Gaudí, després d’haver participat en múltiples festivals internacionals de cinema. 

Alba Barbé i Serra, directora del curtmetratge / DS

ActuaVallès no és una productora, sinó una entitat social que ha cregut necessari elaborar un curtmetratge d’animació amb la finalitat última de sensibilitzar a la ciutadania. 

“Creiem que la seva selecció als Gaudí pot ser una gran finestra d’oportunitat per parlar-ne i atorgar valor”, expliquen des de l’entitat. “Així, volem enfortir la seva distribució des de persones i entitats perquè el seu ressò arribi a orelles de les acadèmiques amb dret a vot, perquè elles són les que decidiran quins curtmetratges passen a les 4 últimes nominacions!”. 

Comentaris
To Top