Diners

El petit comerç també s’encomana al Black Friday

El Black Friday torna als comerços de Sabadell aquest divendres 27 de novembre i s’allargarà tot el cap de setmana. Els grans negocis són els que s’aprofiten més de la campanya, però any rere any, i cada cop amb més fermesa, els petits negocis pugen al carro dels descomptes per no quedar-se enrere. De fet, aquests comerços de Sabadell expliquen les seves expectatives de la campanya i reivindiquen el model de botiga tradicional, encara que molts d’ells han hagut de digitalitzar-se.

La Maria Salut, de la botiga de maletes i accessoris Petit Travel, espera que la campanya del Black Friday serveixi per animar a la gent a comprar. “Som positius i creiem que la baixada de preus servirà per captar l’atenció dels clients” considera. De fet, els descomptes aniran del 10% al 30%, en funció del tipus de producte. La Maria creu que tot i les bones previsions, la pandèmia afectarà i hi haurà menys vendes que l’any passat. “Et puc confirmar que la facturació d’aquest any serà més baixa. A hores d’ara ja teníem moltes comandes fetes i ara en tenim poques, i la majoria són per Internet” afirma. Tanmateix, la treballadora explica que Petit Travel ja fa almenys tres anys que participa al Black Friday i opina que el petit comerç cada cop en surt més beneficiat.

La joieria Xercavins també oferirà descomptes que s’allargaran durant el cap de setmana. El propietari del comerç, Joaquim Xercavins, es mostra il·lusionat, ja que considera que és una campanya que “funciona”. “El Black Friday s’està consolidat a poc a poc a les botiges petites com la nostra i creiem que podrem tenir unes vendes semblants a l’any passat” explica esperançat. És més, Xercavins opina que la gent aprofitarà per avançar les compres de Nadal davant la incertesa de si podran comprar o no en aquelles dates. Dit això, a Xercavins els rellotges tindran entre un 15% i un 30% de descompte, mentre que les joies oscil·laran entre un 10 i un 15%.

La joieria Xercavins, amb cartells del Black Friday / VICTÒRIA ROVIRA

D’altra banda, Susana Rojas, encarregada de Perfumeria Júlia, explica que han començat la campanya de Black Friday des de dilluns per evitar aglomeracions dins de la botiga. “L’any passat vam tenir molta gent el divendres i, és per això, que tenint en compte també la pandèmia hem preferit augmentar els dies amb descomptes” exposa Rojas. De fet, la perfumeria té clients de la resta del Vallès que no haurien pogut comprar a la botiga pel confinament perimetral, si no haguessin allargat la campanya. També ha ajudat el fet de vendre a través de la pàgina web. Dit això, hi haurà una baixada de preus de fins al 40% en la cosmètica i del 50% en maquillatge i perfum. “Som molt optimistes amb el Black Friday d’enguany” finalitza la Susana.

La botiga de joguines, Cal Bayó, també oferirà descomptes, però només el divendres. “Creiem que no fan falta més dies. La gent en té prou amb un” considera Marta Bringué. La baixa de preus rondarà el 10% en tots els articles de l’establiment. La Marta creu que l’afluència de clients serà semblant a l’edició passada i que el coronavirus no farà que la facturació baixi. “Tenim força reserves i preveiem que augmentin quan sigui el dia” afirma. Així i tot, Bringué creu que el petit comerç s’ha adaptat al Black Friday per “obligació”. “Si no ens hi adaptàvem, la distància entre el gran comerç i nosaltres es feia encara més gran” resumeix.

Finalment, la botiga d’informàtica, Intecat, afronta la campanya amb il·lusió i ganes. Max Valls, responsable de màrqueting, exposa que tenen previst igualar les vendes de l’edició anterior, sobretot a través de la compra on-line. De fet, Intecat ha digitalitzat el seu negoci i això li ha permès augmentar la seva clientela. La botiga oferirà fins a un 50% de descompte en una selecció de productes, que no acostumen a tenir una rebaixa de preu. Valls pronostica que els clients “avançaran les compres i ajudaran a reactivar el sector”. Dit això, malgrat que ell considera que el Black Friday està ideat per a les grans empreses, també hi ha un lloc pels petits negocis, si “saben jugar bé les cartes”.

BONA PREVISIÓ DEL SABADELL COMERÇ CENTRE

Josep Maria Porta, president de Sabadell Comerç Centre, considera que la població avançarà les compres de Nadal, per precaució. “La gent fa temps que no compra i necessita descomptes. La incertesa de no saber com anirà el desembre juga un paper clau perquè comprin abans” explica el president. A més, Porta creu que les desigualtats entre comerços petits i grans pel Black Friday s’han escurçat any rere any. “Abans els comerços grans tenien l’avantatge que podien fer grans campanyes de comunicació i publicitat per arribar al client. Però ara la població ja sap quan és el Black Friday” argumenta.

Els desomptes superaran el 30% en moltes botigues/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top